Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Zorg voor kinderen in het ziekenhuis

Zorg voor kinderen in het ziekenhuis

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland hecht grote waarde aan veiligheid en welbevinden van alle patiënten, en van kinderen in het bijzonder. Daarom worden medewerkers van ons ziekenhuis getraind om goed op te letten of deze wel zijn gewaarborgd. Hier lichten we toe hoe we binnen ons ziekenhuis hiermee omgaan.


Het signaleringsformulier

Van alle kinderen tot 16 jaar die met letsel via de spoedeisende hulp (SEH) binnenkomen, vullen we een signaleringsformulier in. Op dit formulier wordt aangegeven of het kind letsel heeft, waar het letsel zich bevindt, waardoor het kan zijn veroorzaakt etc. Meestal zal het invullen van het formulier een formaliteit zijn.

Lichamelijk onderzoek

Als het nodig wordt geacht zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden.

Hulp

Bij het invullen van het formulier of het lichamelijk onderzoek kan soms het vermoeden ontstaan dat er problemen zijn in de gezinssituatie en dat er hulp nodig is.
Als de veiligheid van het kind hierbij mogelijk gevaar loopt, zal de behandelend arts zijn zorgen hierover op een open en eerlijke manier met de ouders of verzorgers bespreken.

Mocht uit het gesprek blijken dat er inderdaad hulp nodig is, dan wordt er samen met de ouders of verzorgers naar mogelijke oplossingen gezocht. Alles wat tijdens een gesprek aan de orde komt wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Door dit beleid hopen wij moeilijke situaties in de woonomgeving te signaleren. Daardoor kunnen kinderen en ouders op tijd worden geholpen.

Minderjarigen

De wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is heel duidelijk over de rechten van minderjarigen in relatie tot het nemen van beslissingen over een bepaalde behandeling of onderzoek. Kinderen tot twaalf jaar mogen niet voor zichzelf beslissen over een behandeling of onderzoek, terwijl voor behandeling van kinderen tussen twaalf en zestien jaar zowel toestemming van de ouders als van het kind nodig is. Vanaf zestien jaar worden kinderen in de WGBO gelijkgesteld met volwassenen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Stichting Kind en Ziekenhuis en op de pagina over onze Kinderafdeling.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

DigiD voor kinderen

Inloggen in Mijn Van Weel-Bethesda kan met de DigiD van het kind. Een DigiD kan online aangevraagd worden via digid.nl. Het duurt daarna ongeveer 3 werkdagen voordat deze gebruikt kan worden. Kinderen van 14 jaar of ouder moeten zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. U mag als gezagdragende ouder of verzorger het medisch dossier van uw kind inzien, maar op welke manier is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. U leest hier meer over op onze website.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: Z02
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien