Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Spelregels bij plaswekkertraining

Spelregels bij plaswekkertraining

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

leJe bent op de poli kindergeneeskunde geweest vanwege bedplassen. Samen met jou is afgesproken dat je leert hoe je jouw plasprobleem goed aan kunt pakken. Hier staan een aantal spelregels voor de plaswekkertraining. Onthoud dat veel oefenen helpt en dat je ouders en wij je daarbij helpen.


De eerste nacht

Het leren wakker worden van de plaswekker is een van de belangrijkste onderdelen van je training. Om dit te oefenen, ga je een half uur voor het slapengaan naar je slaapkamer. De bel van je plaswekker zit in je slaapkamer in het stopcontact. Als je rustig en met je ogen dicht op bed ligt, laat je vader of moeder de pieper gaan. Je gaat uit bed en je drukt de pieper uit. Je gaat naar de wc om te plassen. Deze oefening herhaalt je vader of moeder een aantal keren. Je hoeft niet steeds te plassen.

Droge en natte regels

Deze regels helpen om droog te worden. Iedere avond voor het slapen gaan neem je de regels door, ook al denk je dat je ze al kent!

De droge regels


De natte regels

De natte regels gaan over wat je moet doen als je ’s nachts nat bent. De eerste week oefen je deze regels voor je gaat slapen. Je gaat op bed liggen en vraagt je vader of moeder om de wekker af te laten gaan. Jij gaat dan uit bed en doet alles wat je moet doen als je nat bent. Zo weet je ’s nachts, als je nat bent, precies wat er moet gebeuren.

Dit zijn de natte regels:

Zet een kruisje

Iedere morgen schrijf je op hoe het ’s nachts is gegaan.
Op je kalender zet je een kruisje onder:

Kalender

Kalender van .............................................................................................................................................................................................................................................
Datum en dagNat, niet wakker van de belNat, wakker van de belDroog, zelf wakker gewordenDroog, doorgeslapen


Minderjarigen

De wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is heel duidelijk over de rechten van minderjarigen in relatie tot het nemen van beslissingen over een bepaalde behandeling of onderzoek. Kinderen tot twaalf jaar mogen niet voor zichzelf beslissen over een behandeling of onderzoek, terwijl voor behandeling van kinderen tussen twaalf en zestien jaar zowel toestemming van de ouders als van het kind nodig is. Vanaf zestien jaar worden kinderen in de WGBO gelijkgesteld met volwassenen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Stichting Kind en Ziekenhuis en op de pagina over onze Kinderafdeling.


Foldernummer: P23
Laatst bijgewerkt op: 29-07-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien