Bij uw kind is verstopping (obstipatie), al dan niet gepaard gaand met vieze broeken, vastgesteld door uw kinderarts. Doordat de ontlasting te lang in de darmen blijft zitten, wordt de poep hard en droog. Daarom lukt het uw kind niet om goed te poepen. De kinderarts heeft hiervoor een behandeling met Picoprep afgesproken voor uw kind, we noemen dat laxeren (bevorderen van de stoelgang). Picoprep zorgt ervoor dat de darmen weer actiever worden en de darmen worden leeggemaakt. Hier geven we u meer informatie over laxeren met Picoprep.
Vandaag alleen licht verteerbaar eten en drinken volgens instructies
- 9.00 uur : hoeveelheid Picoprep zoals hieronder omschreven op basis van leeftijd oplossen in een 150 ml koud water, 2-3 min roeren en dan opdrinken. Soms wordt de oplossing warm, dan wachten tot afgekoeld.
- Hierna elk uur helder vloeibaar (vb. water, thee, appelsap, dubbelfris, ice tea, ranja, heldere bouillon) volgens voorschrift drinken tot volgende gift Picoprep. Voorschrift drinken per leeftijd:
- 1-2 jaar: totaal 500-750 ml na iedere gift Picoprep
- 2-4 jaar: totaal 750-100 ml na iedere gift Picoprep
- 5-9 jaar: totaal 1000-1500 ml na iedere gift Picoprep
- 9 jaar en ouder: totaal 1500-2000 ml na iedere gift Picoprep
- 15.00 uur: nogmaals juiste hoeveelheid Picoprep oplossen in een 150ml koud water (zie boven), vervolgens wederom elk uur drinken volgens bovenstaand voorschrift tot circa 21 uur.
Bereidingsinstructie
Los de inhoud van het sachet op in een kop water (ongeveer 150 ml). Roer gedurende 2-3 minuten. De oplossing moet er nu uit zien als een gebroken witte, wolkachtige vloeistof met een vage sinaasappelgeur. Soms wordt de oplossing warm, dan wachten tot het afgekoeld is.
Hoeveelheid Picoprep bij kinderen
- 1-2 jaar: ¼ sachet in de ochtend en ¼ sachet in de namiddag.
- 2-4 jaar: ½ sachet in de ochtend en ½ sachet in de namiddag.
- 4-9 jaar: 1 sachet in de ochtend en ½ sachet in de namiddag.
- 9 jaar en ouder volwassen dosering: 1 sachet in de ochtend en 1 sachet in de namiddag.
Wanneer u bij ons in het ziekenhuis komt
Bij ieder bezoek haalt u eerst uw dagticket bij de aanmeldzuil bij een van de ingangen. Gebruik hierbij een geldig legitimatiebewijs. U ontvangt een dagticket met daarop per afspraak (of opname) vermeld hoe laat en waar u wordt verwacht. Kijk op de borden voor de juiste route.
Minderjarigen
De wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is heel duidelijk over de rechten van minderjarigen in relatie tot het nemen van beslissingen over een bepaalde behandeling of onderzoek. Kinderen tot twaalf jaar mogen niet voor zichzelf beslissen over een behandeling of onderzoek, terwijl voor behandeling van kinderen tussen twaalf en zestien jaar zowel toestemming van de ouders als van het kind nodig is. Vanaf zestien jaar worden kinderen in de WGBO gelijkgesteld met volwassenen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van
Stichting Kind en Ziekenhuis en op de pagina over onze
Kinderafdeling.
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.
PatiëntenPortaal
Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.
DigiD voor kinderen
Inloggen in Mijn Van Weel-Bethesda kan met de DigiD van het kind. Een DigiD kan online aangevraagd worden via
digid.nl. Het duurt daarna ongeveer 3 werkdagen voordat deze gebruikt kan worden. Kinderen van 14 jaar of ouder moeten zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor kinderen jonger dan 14 jaar mag u als ouder of voogd uw kind helpen bij het aanvragen en gebruiken van DigiD. U mag als gezagdragende ouder of verzorger het medisch dossier van uw kind inzien, maar op welke manier is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. U leest hier meer over op onze
website.
BeterDichtbij app
Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.
Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?
Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via
digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).
Vergoeding van uw zorgkosten
Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.