Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Coloncare

Coloncare polikliniek

Coloncare polikliniek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

De coloncare polikliniek is gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten (met een voorstadium van) dikke darmkanker en/of endeldarm kanker. Colon betekent dikke darm en care betekent zorg.


Casemanager coloncare

Bij deze polikliniek zijn meerdere hulpverleners betrokken, namelijk:
Door deze samenwerking is het mogelijk u binnen korte tijd de uitslagen van de onderzoeken te geven, uitleg te geven over de behandeling en te starten met de behandeling. Ook over de begeleiding worden afspraken gemaakt.

De casemanager coloncare

De casemanagers coloncare werken onder supervisie van de chirurg en hebben een eigen spreekuur. Tijdens deze ingrijpende periode geven zij u informatie, advies en ondersteuning. Daarnaast geven zij begeleiding aan partners en familieleden, die ook welkom zijn als u onze polikliniek bezoekt.

Begeleiding

De arts die het darmonderzoek heeft uitgevoerd geeft u na afloop van het onderzoek een voorlopige uitslag. Na ontslag op de dagbehandeling gaat u langs bij de casemanager coloncare op poli chirurgie. Daar ontvangt u verdere informatie over vervolgonderzoeken. Binnen één werkdag krijgt u de eerste afspraken die voor u gepland zijn. De afspraken worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Soms neemt de afdeling radiologie zelf contact met u op over de datum van het onderzoek.

Onderzoeken

Om te zien in welk stadium de ziekte zich bevindt is het nodig om enkele onderzoeken uit te voeren. U kunt de volgende afspraken/onderzoeken verwachten:

De uitslag

Tijdens het eerste poli bezoek bespreken de GE chirurg en de casemanager coloncare de uitslagen en het voorlopige behandelplan met u. Het coloncare team bespreekt in de daarop volgende week de resultaten van de onderzoeken en stelt een definitief behandelplan op. Indien nodig sluiten andere specialisten aan bij het coloncare team. Als er wijzigingen zijn dan belt de casemanager coloncare u hierover op. Zij geeft u ook verdere informatie over de eventuele behandeling voorafgaand aan de mogelijke operatie. U krijgt een afspraak op het preoperatief spreekuur, meer informatie hierover vind u hier. Tevens start u met een trainingsprogramma Prehabilitatie met als doel om uw conditie te verbeteren, meer informatie hierover vindt u hier.

Controle

Na de operatie blijft u nog minstens vijf jaar onder controle. U ontvangt op de afdeling informatie over het nazorgtraject. Uw persoonlijk nazorgplan wordt na uw eerste controle op de polikliniek ingevuld door de casemanager coloncare. Deze controle doen wij om te onderzoeken of de tumor terug komt of zich verspreid heeft. De GE chirurg of de casemanager coloncare voeren deze controles uit volgens landelijke richtlijnen. De controles bestaan uit het bespreken van lichamelijke klachten, lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en soms een echo, CT scan, MRI scan of een darmonderzoek (colonscopie). De casemanager coloncare kan u ondersteunen en adviseren als u in de herstelperiode of daarna klachten heeft op lichamelijk, geestelijk of sociaal gebied.

Contact

De casemagers coloncare zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 08.30-09.30 uur
T 0187 89 15 11
E colonpoli@vanweelbethesda.nl

Voor dringende/ spoed vragen kunt u contact opnemen net de poli chirurgie op T 0187 60 71 00

Team poli coloncare


Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.
Foldernummer: C32
Laatst bijgewerkt op: 21-09-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien