Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Acute Opname Afdeling (AOA)
Algemeen

Acute Opname Afdeling (AOA)

Acute Opname Afdeling (AOA)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent met spoed opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA). Via deze weg geven wij u informatie over de gang van zaken op de AOA.


Acute Opname Afdeling (AOA)

De AOA bevindt zich op de eerste etage en heeft in totaal 18 bedden verdeeld over één-, twee- en driepersoonskamers. Op basis van medische urgentie of beschikbare lege bedden verblijft u op een één- of meer-persoonskamer. De AOA is een afdeling waar patiënten met spoed worden opgenomen. De patiënten komen veelal via de afdeling spoedeisende hulp binnen. Tijdens uw verblijf op de AOA wordt een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Binnen 48 uur gaat u naar huis (al dan niet met zorg), naar een andere verpleegafdeling in het ziekenhuis, of naar een andere zorginstelling. Het verloop van patiënten op de afdeling is groot. Er worden 24 uur per dag mensen opgenomen en ontslagen. Dit kan in sommige gevallen overlast geven, met name op een meer-persoonskamer. Heeft u hier hinder van? Geef het aan bij de verpleegkundige.

Dossier

Op iedere patiëntenkamer kan de arts en verpleegkundige het dossier van de patiënt digitaal inzien. Dit dossier bevat alle medische en verpleegkundige gegevens over de patiënt. U kunt uw dossier zelf inzien via het Patiëntenportaal. Ga voor meer informatie naar mijn.vanweelbethesda.nl.

Wel of niet reanimeren

Wenst u meer informatie over het reanimatiebeleid dan kunt u terecht bij de verpleegkundige of uw behandelend arts. Ook vindt u meer informatie over “Wel of niet reanimeren” op onze website.

Artsenvisite

De medisch specialisten lopen ‘s ochtends visite tussen circa 8.00 en 11.00 uur en ’s middags tussen circa 15.00 en 17.00 uur. De arts informeert u dan over de diagnose, eventuele onderzoeken, de voorgestelde behandeling en kan eventuele vragen beantwoorden. Het is verstandig om uw vragen alvast op te schrijven. De verpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt voor vragen. Mocht u tijdens de artsenvisite bezoek hebben, wordt deze verzocht de kamer te verlaten i.v.m. privacy.

Contactpersonen

Bij opname op de AOA vraagt de verpleegkundige aan de patiënt om maximaal twee contactpersonen aan te geven. De verpleegkundige noteert het (mobiele) telefoonnummer en de naam in het dossier.

De eerste contactpersoon kan 24 uur per dag informatie over de patiënt inwinnen bij de verpleegkundige die voor de patiënt zorgt. Het heeft de voorkeur van de afdeling dat als de contactpersoon informatie wilt dat er gebeld wordt voor 07.30 uur of na 11.00 uur. In verband met de privacy verstrekken wij uitsluitend informatie over de patiënt aan deze contactpersoon.

Indien u als contactpersoon medische informatie wilt ontvangen of een gesprek wilt voeren met de behandelend arts, kunt u dit regelen via de verpleegkundigen. Het is mogelijk dat u als partner of naaste mee helpt met de verzorging. Uiteraard altijd na overleg met de verpleegkundige.

Een gesprek met de geestelijk verzorger is ook altijd mogelijk.

Wat heeft u nodig?

Waardevolle bezittingen

Het ziekenhuis is een openbaar gebouw waar de hele dag door veel mensen in- en uitlopen. Om die reden kunt u geld, pasjes, kostbare sieraden en andere waardevolle bezittingen beter mee naar huis geven. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk bij verlies of diefstal.

Bezoek

De bezoektijden zijn dagelijks van 11.00 - 12.30 uur en van 15.30 - 19.30 uur. Deze bezoektijden zijn enkel geldig op onze afdeling. Mogelijk gelden er op andere afdelingen andere bezoektijden. U kunt hier op de desbetreffende afdeling naar informeren. In overleg met de verpleegkundige is het wellicht mogelijk om andere bezoektijden af te spreken. Wij vragen u om het bezoek te beperken tot maximaal twee bezoekers per patiënt.

Hygiëne

In een ziekenhuis is hygiëne erg belangrijk. Daarom werken wij schoon en wassen of desinfecteren onze handen na ieder patiëntencontact. U helpt ons mee door bij het betreden en verlaten van de AOA uw handen te desinfecteren. Aan de buitenzijde van iedere patiëntenkamer en bij de ingang van de AOA hangen desinfectie pompjes. I.v.m. hygiëne zijn planten niet toegestaan op de AOA, bloemen wel.

Vragen

Als u nog vragen heeft neem dan contact op met de AOA, zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via:
T 0187 89 15 42.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: A57
Laatst bijgewerkt op: 23-04-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien