Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Astma, eczeem en allergie bij kinderen

Astma, eczeem en allergie bij kinderen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Zojuist heb je de informatiefolder over de behandeling van je astma, eczeem en/of allergieën gekregen. De teksten die er in zitten zijn zoveel mogelijk toegespitst op je eigen situatie. Hopelijk heb je er wat aan en worden vragen als “wat is astma nu eigenlijk?” en “wanneer kan ik het best welke puf of spray gebruiken?” of “hoe kan ik het best de zalven smeren die ik gekregen heb” er in beantwoord. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat de klachten doormiddel van deze informatie verminderen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je bij vragen deze aan de kinderarts of (long)verpleegkundige kan stellen. Veel leerzaam leesplezier gewenst!


Praktische zaken rond de polikliniek kindergeneeskunde

Wellicht zijn jullie zojuist voor het eerst op de polikliniek kindergeneeskunde geweest. Mogelijk komen jullie er al jaren. Toch willen we jullie, alvorens op de medische inhoud in te gaan, informeren over de gang van zaken op de polikliniek kindergeneeskunde. Op de polikliniek komen kinderen in de leeftijd van nul tot en met zestien jaar, soms tot achttien/negentien jaar.

Wie werken er op de polikliniek kindergeneeskunde?

Er werken 8 kinderartsen op de polikliniek. Zij zijn allemaal algemeen kinderarts en kunnen de meeste kinderen met astma, allergieën of eczeem prima behandelen. De kinderartsen die bij ons werkzaam zijn:
Zowel Monique van den Beuken als Jolanda Gerrits hebben eczeem, allergieën en astma als aandachtsgebied.

De meeste kinderen worden op de algemene spreekuren gezien. U kunt dan gezien worden op de locaties van het ziekenhuis in Brielle, Dirksland, Hellevoetsluis of in Spijkenisse. Er zijn verschillende dagen en tijden mogelijk. Daarnaast is er ook een speciaal astmaspreekuur voor kinderen. Aldaar is een bezoek aan de kinderarts gekoppeld aan een bezoek aan de kinderlongverpleegkundige en voor kinderen vanaf 5/6 jaar ook in combinatie met een longfunctieonderzoek. Een dergelijke afspraak duurt langer dan een gewone afspraak, maar je hoeft dan maar één keer naar de polikliniek te komen. Dit spreekuur is er zowel in Dirksland, als in Brielle en eens in de maand in Spijkenisse. De kinderartsen worden ondersteund door doktersassistenten. Zij maken de afspraken en wegen en meten de kinderen voordat zij gezien worden door de kinderartsen. De doktersassistenten die op de polikliniek kindergeneeskunde werken zijn: Lisette, Jorina, Nelleke, Joke, Tatja, Annet, Simone, Lisa, Goselien en Amanda. Marjan Wagner en Jolanda van de Zande zijn de kinderlongverpleegkundigen. Zij kunnen naast de uitleg van de kinderarts ook een heleboel vragen beantwoorden en uitleg geven.

Zaken en vragen die bij hen regelmatig aan bod komen zijn:
Marjan en Jolanda hebben een eigen spreekuur. 1 keer in de maand op de dinsdagmiddag in Dirksland, om de week op de maandagmiddag in Brielle of Spijkenisse en op donderdag om de week is er een gecombineerd spreekuur met een van de kinderartsen.

Als er een longfunctie onderzoek is afgesproken dan zullen deze begeleid worden door Lisa of Goselien.

Voorbereiding

De afspraak

Een afspraak bij de kinderarts kan worden gemaakt bij de doktersassistenten van de polikliniek kindergeneeskunde, (T 0187 60 71 85).
Kom 10 minuten voor de afgesproken tijd. Dit voor administratieve verwerking en het meten en wegen.

Bericht van verhindering

Mocht je toch verhinderd zijn neem dan op tijd contact op met de polikliniek kindergeneeskunde (T 0187 60 71 85).

Wat neem je mee voor het bezoek aan de polikliniek kindergeneeskunde?

Minderjarigen

De wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is heel duidelijk over de rechten van minderjarigen in relatie tot het nemen van beslissingen over een bepaalde behandeling of onderzoek. Kinderen tot twaalf jaar mogen niet voor zichzelf beslissen over een behandeling of onderzoek, terwijl voor behandeling van kinderen tussen twaalf en zestien jaar zowel toestemming van de ouders als van het kind nodig is. Vanaf zestien jaar worden kinderen in de WGBO gelijkgesteld met volwassenen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Stichting Kind en Ziekenhuis en op de pagina over onze Kinderafdeling.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

DigiD voor kinderen

Inloggen in Mijn Van Weel-Bethesda kan met de DigiD van het kind. Een DigiD kan online aangevraagd worden via digid.nl. Het duurt daarna ongeveer 3 werkdagen voordat deze gebruikt kan worden. Kinderen van 14 jaar of ouder moeten zelf een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor kinderen jonger dan 14 jaar mag u als ouder of voogd uw kind helpen bij het aanvragen en gebruiken van DigiD. U mag als gezagdragende ouder of verzorger het medisch dossier van uw kind inzien, maar op welke manier is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. U leest hier meer over op onze website.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: A23
Laatst bijgewerkt op: 13-08-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien