Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie
Chirurgie
Laboratorium

Zaadonderzoek na vasectomie

Zaadonderzoek na vasectomie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Na een periode van ongeveer drie maanden na vasectomie wordt in het laboratorium een zaadmonster onderzocht. Dit onderzoek is essentieel om onvruchtbaarheid vast te stellen. Het zaadmonster wordt onder andere onderzocht op aanwezigheid van zaadcellen, het aantal en de beweeglijkheid daarvan. Onderaan vindt u een vragenlijst. We vragen u deze in te vullen en mee te nemen naar het Laboratorium.


Voorbereiding

Het is noodzakelijk dat u een afspraak maakt met het laboratorium op welke dag het onderzoek zal plaatsvinden. Deze afspraak kunt u op het laboratorium maken, of telefonisch op T 0187 60 71 77.

Waarom dit onderzoek?

Na de ingreep bent u niet direct onvruchtbaar, daarom wordt drie maanden na de ingreep (en na voldoende -circa twintig- zaadlozingen), een zaadmonster op het laboratorium gecontroleerd om onvruchtbaarheid vast te stellen.

Het zaadonderzoek is alleen betrouwbaar als het zaad door massage (masturbatie) is verkregen. Een condoom mag niet worden gebruikt, het zaad dient rechtstreeks opgevangen te worden in een speciaal plastic potje dat u vooraf bij het laboratorium heeft opgehaald. Het is noodzakelijk dat al het geloosde zaad voor het onderzoek wordt aangeboden op het laboratorium.

Waar levert u het zaad in?

Vermeld uw naam en geboortedatum op het potje en sluit dit na de zaadlozing goed af. Breng dit zo snel mogelijk, doch uiterlijk twee uur na de zaadlozing tussen 08.00–10.00 uur op de afgesproken datum op het laboratorium in Dirksland, samen met dit formulier en het aanvraagformulier van de arts. Probeer het monster op lichaamstemperatuur te houden en afkoeling te vermijden.

De uitslag

Bent u onder behandeling bij een chirurg:

De uitslag wordt u meegedeeld binnen een week na inlevering van het zaadmonster, door middel van de Beter Dichtbij app. Zorg dus dat u de app gedownload en goed geïnstalleerd heeft.

Bent u onder behandeling bij een uroloog:

De uitslag wordt u na een week meegedeeld via de poli urologie. Hier kunt u een telefonische afspraak maken voor de uitslag van uw ingeleverde zaadonderzoek via T 0187 60 71 90.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie over dit onderzoek, neem dan contact op met het laboratorium, van 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur, op T 0187 60 71 77.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.

Vragenlijst (graag ingevuld meenemen naar het Laboratorium)


Voorletters, Achternaam


.......................................................................

Geboortedatum


......................................................................

Datum zaadlozing


.......................................................................

Tijdstip zaadlozing


..................................................................uur

Datum vasectomie


.......................................................................

Zaad verloren gegaan

ja/nee

Bijzonderheden

bijv. medicijngebruik, koorts de laatste twee maanden

...........................................................................................................................................................................................

De hoeveelste controle is dit?

0 1ste
0 2e
0 3e
0 4e
0 ….

Afspraak op het laboratorium


…………..…..……dag..…..../………
tussen 08.00 en 10.00 uur


Foldernummer: Z04
Laatst bijgewerkt op: 18-04-2024
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien