Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

WondExpertiseCentrum

Wond Expertise Centrum

Wond Expertise Centrum

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

De meeste wonden genezen vanzelf. Wanneer de genezing langer dan drie weken duurt kan de huisarts of uw medisch specialist u doorverwijzen naar het Wond Expertise Centrum in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Hier vindt u informatie over het wondexpertisecentrum.


Wat is het Wond Expertise Centrum?

U kunt bij het Wond Expertise Centrum terecht voor advies, behandeling en verzorging van wonden, zoals:

Het team

Het Wond Expertise Centrum werkt met een multidisciplinair team. Het team bestaat uit een wondconsulent (regionaal aanspreekpunt), wondverpleegkundigen, vaatchirurgen en/of traumachirurgen, gespecialiseerd in wondbehandeling. Patiënten met diabetische voetwonden kunnen worden doorverwezen naar het voetenteam. Het team maakt een plan voor de behandeling van de voet en voor het voorkomen van de kans op nieuwe voetproblemen. De revalidatiearts, orthopedisch schoenmaker, internist en de gipsverbandsmeester maken dan ook deel uit van het team. Het team kan u ook doorverwijzen naar de dermatoloog, pedicure, podotherapeut en/of diabetes verpleegkundige.

Waar meldt u zich?

Bij ieder bezoek haalt u eerst uw dagticket bij de aanmeldzuil bij een van de ingangen. Gebruik hierbij een geldig legitimatiebewijs. U ontvangt een dagticket met daarop per afspraak (of opname) vermeld hoe laat en waar u wordt verwacht. Kijk op de borden voor de juiste route.

Vervolgens meldt u zich bij het Wond Expertise Centrum en neemt u plaats in de wachtkamer. De medewerker waar u een afspraak mee heeft of de assistente haalt u op in de wachtkamer. Na uw bezoek gaat u naar de balie waar zo nodig een vervolgafspraak voor onderzoeken of behandelingen kan worden ingepland.

Diagnose en behandeling

Bij een eerste bezoek bekijken de arts en wondverpleegkundige uw wond. In overleg met u bepaalt de arts wat de beste behandeling is. Als het nodig is, maken we een röntgenfoto, doen we vaatonderzoek, eventueel bloedonderzoek en/of bacteriologisch onderzoek. Het kan zijn dat u een nieuwe afspraak krijgt in het Wond Expertise Centrum. De medisch specialist blijft dan verantwoordelijk. Als dit niet nodig is, kan de huisarts, eventueel samen met de thuiszorg, de behandeling overnemen.

Voordelen van het Wond Expertise Centrum

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: W08
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien