Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Oncologie

Vetaspiratie

Vetaspiratie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Binnenkort wordt bij u een stukje onderhuids vet uit uw buikwand weggezogen. Hier leest u meer over dit onderzoek.


Voorbereiding

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. Als u overgevoelig bent voor pleisters of voor verdovingsmiddelen (lidocaïne), zoals bijvoorbeeld de verdoving die de tandarts gebruikt, meld dit dan voor het onderzoek aan de (oncologie) verpleegkundige van de dagbehandeling oncologie.

U moet bepaalde bloedverdunners in overleg met uw arts staken voor dit onderzoek:

Beleving

We proberen zo goed mogelijk aan te geven wat u kunt verwachten aan ongemak of pijn als u een onderzoek krijgt. Toch beleeft ieder mens dat anders en op zijn eigen manier. Vertel het ons als u ergens tegenop ziet of ongerust bent, dan kunnen we daar nog extra rekening mee houden.

Het onderzoek


Na het onderzoek

Tijdens het verdoven of bij het wegzuigen van het vet kan een bloedvat geraakt worden. Hierdoor ontstaat een blauwe plek rondom uw navel. Door direct enkele minuten druk uit te oefenen op de insteekopening van de naald, kan de omvang van de blauwe plek beperkt worden. Een blauwe plek kan enkele dagen gevoelig zijn. Het verdwijnt meestal binnen 1 tot 2 weken. Na het onderzoek kunt u het ziekenhuis verlaten. Als u in het ziekenhuis bent opgenomen kunt u terug naar de verpleegafdeling.

De uitslag

Na ongeveer een week is de uitslag van het onderzoek bij uw specialist bekend. Er wordt na het onderzoek een afspraak met u gemaakt op de polikliniek. Tijdens deze afspraak bespreekt de specialist met u de uitslag van het onderzoek.

Tot slot

Heeft u na het lezen nog vragen? Bel dan gerust naar de specialist/afdeling die dit onderzoek heeft aangevraagd. De polikliniek is bereikbaar van maandag tot en vrijdag tussen 08.00 - 16.30 uur op tel.nr 0187-607135

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: V24
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien