Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Infectiepreventie

Voorlichting MRSA BRMO (Nederlands)

Voorlichting MRSA BRMO (Nederlands)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent op bezoek op de polikliniek van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis of u wordt binnenkort opgenomen in het ziekenhuis om een behandeling of operatie te ondergaan. Voor ons is het belangrijk om te weten of u een resistente bacterie bij u draagt.


Resistente bacteriën

In de Nederlandse ziekenhuizen sporen wij actief resistente bacteriën op. Bijvoorbeeld MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) en de BRMO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen). Deze bacteriën zijn niet meer gevoelig voor de standaard antibiotica. Dit kan gevaarlijk zijn voor zieke mensen. Om te voorkomen dat resistente bacteriën zich in de Nederlandse ziekenhuizen verspreiden, worden speciale maatregelen toegepast.

Onderzoek op resistente bacteriën

Wanneer u in ons ziekenhuis komt, nemen wij vier kweken af. Voor de MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) bacterie worden drie kweken afgenomen. Een uit de neus, een uit de keel en een van het perineum (huid tussen vagina en anus). Voor de BRMO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen) nemen we een kweek van het rectum (anus) af.

Op de polikliniek

Als u op de polikliniek komt, kan het zijn dat u in isolatie wordt gezien. Het personeel en de behandeld arts dragen veelal beschermende kleding, zoals een beschermende jas, handschoenen, muts en een mondneusmasker.

Opname in het ziekenhuis of bezoek aan de spoedeisende hulp

Als u wordt opgenomen in de kliniek of op de spoedeisende hulp komt, verblijft u in isolatie.
  • U wordt apart verpleegd op een eenpersoonskamer.
  • Ziekenhuismedewerkers die op de uw kamer komen en fysiek zorgcontact met u hebben, dragen een schort, handschoenen, mondneusmasker en dragen een muts.
  • U verlaat de kamer alleen voor een onderzoek of operatie.
  • Wanneer u voor een onderzoek naar een andere afdeling gaat, worden ook daar voorzorgsmaatregelen genomen om verspreiding van de resistente micro-organismen te voorkomen. U krijgt een mondneusmasker op die u moeten dragen tot u weer terug bent op uw eigen kamer.
U blijft in isolatie tot alle uitslagen van de kweken bekend zijn. Als de kweken negatief zijn (geen resistente micro-organismen aangetroffen) dan mag u uit isolatie. Als de kweken positief zijn (wel resistente micro-organismen aangetroffen) dan blijft u gedurende de opname in isolatie.

Bezoek

U kunt bezoekers ontvangen. Wel moeten zij zich melden bij de verpleegkundige van de afdeling. Zij krijgen dan verdere instructies.

Tot slot

Wij beseffen ons dat deze maatregelen ingrijpend kunnen zijn. De maatregelen zijn bedoeld om medepatiënten, medewerkers en bezoekers te beschermen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze maatregelen. Met vragen kunt u altijd terecht bij uw behandelend arts of verpleegkundige.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: V23
Laatst bijgewerkt op: 13-10-2022




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien