Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Laboratorium

24-uurs onderzoek urine

24-uurs onderzoek urine

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw behandelend arts heeft voorgesteld om een 24-uurs onderzoek naar uw urine te laten doen. Hier kunt u nalezen wat dit onderzoek inhoudt.


Doel van het onderzoek

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de hoeveelheid stoffen die u dagelijks uitscheidt, wordt gedurende 24 uur urine verzameld. De hoeveelheden stof in een portie urine verschillen per portie zeer sterk. Zo is ochtendurine geconcentreerder dan urine gedurende de rest van de dag. Gebleken is dat urine opgevangen gedurende 24 uur, een goed gemiddelde van de dag weergeeft.

Het onderzoek

Van het laboratorium ontvangt u een verzamelfles voor de urine. Deze fles kan, afhankelijk van het onderzoek, een beetje vloeistof of poeder bevatten om de urine te stabiliseren. U mag de vloeistof of het poeder niet verwijderen. De eerste ochtendurine mag u normaal in het toilet lozen. Graag het tijdstip noteren. Alle volgende urine van de dag en de daarop volgende nacht, inclusief de ochtendurine van de volgende morgen, wordt u geacht in de in de verzamelfles te doen. De verzamelfles koel bewaren en met het bijbehorend aanvraagformulier, op werkdagen vóór 12.00 uur op het laboratorium in Dirksland afgeven.

U kunt de verzamelfles ook vóór 10.00 uur inleveren bij de bloedafname in Hellevoetsluis of Brielle.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.Foldernummer: U03
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien