Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Neurologie

Tremor-registratie

Tremor-registratie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw arts heeft voorgesteld om een Tremor-registratie te laten verrichten. Hier kunt u nalezen wat het onderzoek inhoudt. De KNF laborante (Klinisch NeuroFysiologisch) verricht de tremor-registratie op de afdeling Klinische Neurofysiologie.


Wat is tremor-registratie?

Een tremor is een ritmische beweging (beven/trillen), meestal van een hand, arm of been of een combinatie hiervan. Bij een tremorregistratie of polymyografie meten we de spieractiviteit om meer duidelijkheid te krijgen over wat welke soort tremor u heeft. Hiermee wordt geprobeerd achter de oorzaak van uw klachten te komen.

Voorbereiding

Wat neemt u mee?

Geen bodylotion aanbrengen

Gebruik geen bodylotion of andere crèmes, Het meten via de huid is moeilijker als de huid vettig is.

Medicijnen

Als u medicijnen gebruikt kunt u deze normaal blijven innemen, tenzij de arts anders met u afspreekt.

Verloop van het onderzoek

De KNF-laborante meet de spierbewegingen door elektroden (metalen plaatjes) op enkele spieren te plakken. Zij bevestigd de elektroden met huidvriendelijke tape, soms ook op de lichaamshelft waar geen klachten zijn. Om te zorgen voor een goed contact tussen de elektroden en de huid wordt de huid gescrubd met een wattenstaafje met scrubcrème. De opgevangen signalen worden via de elektroden doorgegeven aan het EEG-toestel. Ook maakt de KNF-laborante video-opnamen van uw bewegingen. Tijdens het onderzoek zit u op een stoel. Soms vindt het onderzoek staand plaats. Het verdere verloop van het onderzoek hangt af van de aard van uw klachten. Meestal wordt geregistreerd in rust en wanneer u bepaalde bewegingen uitvoert, zoals het vooruit strekken van de armen. Na afloop van het onderzoek verwijdert de KNF-laborante de elektroden.

Complicaties

Van dit onderzoek zijn geen complicaties of nadelige gevolgen bekend

Uitslag

De neuroloog beoordeelt het onderzoek. Tijdens het eerstvolgende polikliniek bezoek stelt uw arts u op de hoogte van de resultaten. Daarnaast bespreekt uw arts het eventuele vervolgtraject met u.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: T17
Laatst bijgewerkt op: 10-10-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien