Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Urologie

Transurethrale resectie blaas

Transurethrale resectie blaas

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Via deze weg geeft Het Van Weel Bethesda-Ziekenhuis u algemene informatie over de operatie TUR-blaas. Wij adviseren u deze informatie goed te lezen. Aanvullingen op deze informatie worden door uw behandelend arts aan u verteld.


De uroloog heeft u verteld dat u een of meerdere tumoren in uw blaas heeft. Om deze tumoren in zijn geheel of gedeeltelijk te verwijderen, wordt u geopereerd aan uw blaas. Deze operatie heet een TUR-blaas.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de ingreep doorloopt u een preoperatief screeningstraject. U krijgt een gesprek met de anesthesioloog en zo nodig met de ziekhuisapotheker of andere specialist. Indien u bloedverdunners gebruikt, dan moet u die soms vooraf stoppen, dit gaat in overleg met uw arts en de anesthesist.

TUR-blaas operatie

De operatie vindt plaats via de plasbuis. De tumor wordt met behulp van een elektrische draad van de blaaswand afgeschraapt. De operatie vindt plaats onder algehele narcose of via een ruggenprik. U kunt dit met de anesthesioloog bespreken. Na de ingreep blijft u een nacht in het ziekenhuis.

Na de operatie

Direct na de operatie krijgt u een katheter om de blaas te spoelen, dit tegen het bloeden van de wond. Als de urine helder is, wordt de spoeling gestopt. Door de katheter en de recente blaasoperatie, kunt u erge aandrang krijgen om te plassen. Dit kan met tabletten verminderd worden. De volgende dag gaat de katheter eruit en als u goed geplast heeft mag u naar huis.

Complicaties

Complicaties komen niet vaak voor en zijn meestal mild:

Ontslag

Bij ontslag krijgt u een poli afspraak voor over zeven tot tien dagen. Bij deze poli afspraak wordt de weefseluitslag met u besproken en het verdere beleid. Dit laatste is afhankelijk van de soort tumor.

Leefregels en adviezen

De eerste zes weken na de operatie kunt u last hebben van de wond in de blaas:
De eerste weken na uw operatie: geen zware inspanningen, goed drinken en de eerste twee weken niet fietsen.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden op het secretariaat urologie T 0187 60 71 90.

Heeft u nog vragen?

Binnen 30 dagen na de behandeling neemt u contact op met de poli urologie, te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00-16.30 uur, T 0187 60 71 90.

Buiten kantoortijden met de Spoed Eisende Hulp (SEH), T 0187 60 72 90.

U kunt ook vragen stellen via de ‘BeterDichtbij app’. Meer informatie vindt u via onze website onder tabblad ‘ik kom voor een behandeling/beterdichtbij’.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: T06
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien