Antistolling
Uw behandelend arts heeft u antistollingsmedicatie, acenocoumarol of fenprocoumon voorgeschreven. De reden van het gebruik van deze medicatie heeft de arts met u besproken.
Verwijzing naar de trombosedienst
Om de hoeveelheid antistollingsmiddelen te bepalen, bent u doorverwezen naar Trombosedienst Dirksland die nauw samenwerkt met de Stichting Regionale Trombosedienst Breda e.o. (SRTB). Regelmatig zal bij u bloed worden afgenomen door medewerkers van het ziekenhuis. De uitslag van dit bloedonderzoek wordt doorgegeven aan de trombosedienst.
Medicatie
De hoeveelheid tabletten van acenocoumarol of fenprocoumon wisselt per persoon en is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de uitslag van het bloedonderzoek. De taak van de trombosedienst is om de juiste hoeveelheid tabletten acenocoumarol of fenprocoumon aan u voor te schrijven.
Uw behandelend arts heeft u een lijst (aanmeldingsformulier van SRTB) meegegeven waarop de hoeveelheid tabletten acenocoumarol of fenprocoumon genoteerd staat. Deze dosering moet u nauwkeurig opvolgen.
Intake trombosedienst
De eerste keer komt een medewerker van de trombosedienst bij u thuis voor een intake. U kunt de medewerker van de trombosedienst verwachten tussen
07.30 uur en 14.00 uur.
- bloedafname;
- inschrijving van relevante gegevens en het navragen van uw medicijngebruik;
- uitleg van de werkwijze van de trombosedienst;
- informatie over telefonische bereikbaarheid van de trombosedienst op werk- en weekend-dagen;
- het uitreiken van een informatiefolder;
Voor deze intake is het belangrijk om de onderstaande zaken klaar te leggen:
- uw verzekeringspapieren;
- het aanmeldingsformulier van SRTB, dat ingevuld is door uw behandelend arts;
- alle overige medicatie die u gebruikt;
- eventuele vragen.
Tijdens het eerste bezoek krijgt u veel informatie. Het kan handig zijn om iemand die met u meeluistert, bij de intake aanwezig te laten zijn.
Uw afspraak
Afspraken kunt u zelf maken of wijzigen in uw patiëntenportaal;
mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt dit niet of wilt u liever een medewerker spreken, bel dan op werkdagen tussen 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur met het afsprakenbureau op 0187 60 23 55. Voor bloedprikken bij het laboratorium hoeft u geen afspraak te maken.
Annuleren
Wilt u uw afspraak annuleren, doe dit dan
minimaal 24 uur van tevoren.
Digitaal voorbereiden op uw afspraak
In uw patiëntenportaal vindt u alle informatie om u voor te bereiden op uw afspraak. Lees vóór u naar het ziekenhuis komt deze informatie door en vul vragenlijsten in wanneer deze voor u klaar staan.
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de
BeterDichtbij app of telefonisch.
PatiëntenPortaal
Op ons PatiëntenPortaal
mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.
BeterDichtbij app
Met de gratis
BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.
Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?
Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via
digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).
Vergoeding van uw zorgkosten
Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.