Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

KNO

Actief slaapapneu onderzoek

Actief slaapapneu onderzoek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Binnenkort ondergaat u een actief slaapapneu onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats onder narcose. Hier krijgt u informatie over het onderzoek, de voorbereiding en de periode erna.


Voorbereiding

Wat neemt u mee?

Nuchter zijn

Voor het onderzoek is het van belang dat u nuchter bent. Meer informatie leest u in “Preoperatieve screening en Anesthesie”. Het is van belang dat u deze richtlijnen opvolgt.

Preoperatief spreekuur (POS-poli)

Ter voorbereiding gaat u een paar dagen voorafgaand aan het onderzoek naar het preoperatief spreekuur. U ontvangt daar informatie over de anesthesie en de voorbereiding. Meer informatie leest u in “Preoperatieve screening en Anesthesie”.

Afspraak

U wordt door het secretariaat van de KNO gebeld om een afspraak voor de ingreep te maken.
Ongeveer een week voor deze datum krijgt u schriftelijk bericht over het tijdstip waarop u deze dag wordt verwacht.

Medicijngebruik

Wilt u een actuele medicijnlijst meenemen? Heeft u deze niet, neem dan uw medicatie in de originele verpakking mee.
Het is belangrijk dat uw arts op de hoogte is van welke soort medicijnen u gebruikt. De anesthesist bespreekt dit uitgebreid met u tijdens uw bezoek aan de POS poli.

Vervoer

U mag de eerste 24 uur na een operatie niet zelf autorijden of fietsen. U bent de eerste 24 uur na het onderzoek ook niet verzekerd voor verkeersongevallen.

De dag van het onderzoek

Waar meldt u zich?

U meldt zich bij de Receptie van de hoofdingang voor de opname. U heeft een bevestiging van de afspraak ontvangen waarop datum en tijdstip van opname staan vermeld. Als de opname is geregeld en u bij het Apotheek Service Punt (ASP) bent geweest voor controle van de medicatie, gaat u naar de afdeling dagbehandeling.

Ontvangst door de verpleegkundige

Op de dagbehandeling wordt u ontvangen door de verpleegkundige. Zij stelt u nog een aantal vragen over nuchter zijn en medicijngebruik. U krijgt een operatiejasje aan. De verpleegkundige geeft u alvast een pijnstiller. Verder krijgt u een tablet waar u rustig of slaperig van wordt. De verpleegkundige brengt u naar de operatiekamer.

Het onderzoek

Tijdens een actief slaapapneu onderzoek, onderzoekt de KNO-arts of er een blokkade is die de oorzaak kan zijn van uw snurk en/of slaapproblemen. De anesthesist brengt u kortdurend in slaap. Tijdens deze slaap inspecteert de KNO-arts met behulp van een fiberscoop de neus en neusholte en de keel en keelholte. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. Over het algemeen mag u snel na het onderzoek naar huis. Houd er wel rekening mee dat u narcose hebt gehad en niet mag autorijden. U kunt na het onderzoek uw normale werkzaamheden weer hervatten.

Complicaties

In de praktijk komen complicaties bij het onderzoek niet voor.

Na het onderzoek

Na het onderzoek brengt de verpleegkundige u naar de uitslaapkamer. Als alle controles goed zijn gaat u naar de Dagbehandeling.

Controle

Eén tot twee weken na het onderzoek komt u op de polikliniek voor de uitslag. Dan bespreekt de KNO-arts het eventuele vervolgtraject met u.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden bij het secretariaat
KNO, T 0187 60 72 30.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: S07
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien