Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Longgeneeskunde
Algemeen
Interne geneeskunde

Stoppen met Roken Programma

Stoppen met Roken Programma

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, polikliniek longgeneeskunde, biedt voor iedere roker die gemotiveerd is om te stoppen met roken individuele begeleiding.


Kom op, stop!

Bijna elke roker denkt wel eens na over stoppen met roken. Rokers kunnen meestal ook genoeg goede redenen bedenken waarom ze zouden stoppen met roken. Maar tussen denken en doen zit vaak nog een grote drempel. Zo weten we dat ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking rookt en 70% van die rokers wil stoppen met roken. De meeste rokers zijn dus helemaal niet tevreden met hun rookgedrag.

Behalve een ongezonde gewoonte is roken ook een verslaving, en heeft daarmee een belangrijke plaats in het dagelijks leefpatroon ingenomen. We weten inmiddels dat veel rokers ondersteuning nodig hebben bij het doorbreken van hun gewoonte en bij het overwinnen van hun verslaving.

Weet u overigens dat stoppen met roken op elke leeftijd zin heeft! Als u een roker bent, die eigenlijk wel zou willen stoppen met roken en daar ondersteuning bij nodig denkt te hebben, dan kan dit programma iets voor u zijn. Als u, eventueel samen met uw huisarts of specialist, tot de conclusie bent gekomen dat stoppen ook voor u zin heeft, meld u dan aan!

Hoe ziet het aanbod er uit?

Als u zich aanmeldt krijgt u een uitnodiging voor een korte afspraak bij de longarts. Hij spreekt met u over uw motivatie om te stoppen met roken. Vervolgens krijgt u een aantal onderzoeken zoals een longfunctietest en een thoraxfoto om een beeld te krijgen van uw huidige situatie.

U krijgt een vervolgafspraak met de longverpleegkundige die u verder gaat begeleiden bij het stoppen met roken. Tijdens dit gesprek wordt u een aantal vragen gesteld over uw rookgedrag en of u eerdere pogingen hebt ondernomen om te stoppen met roken. Verder komen de reden waarom u wilt stoppen met roken en uw verwachtingen hierover ter sprake. U bepaalt in dit gesprek een datum waarop u stopt met roken. Het is belangrijk dat u tijdens dit gesprek aangeeft waar u met name tegenop ziet als u gaat stoppen met roken.

Vervolgens plannen we, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, een aantal afspraken. Dit zou ook telefonisch kunnen zijn. Telkens worden uw ervaringen besproken; of u nog hebt gerookt en wat de aanleiding hiertoe was. Ook bespreekt de verpleegkundige met u of er hulpmiddelen zijn die u ondersteuning kunnen geven bij het stoppen.

Wat kost u dit?

De kosten worden vergoed door uw verzekering.

Hoe meldt u zich aan?

Mocht u geïnteresseerd zijn in het ‘Stoppen met Roken Programma’ dan kunt u zich aanmelden bij de polikliniek longziekten. U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.
T 0187 60 71 96.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: R05
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien