Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie

Poliklinische ingreep

Poliklinische ingreep

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw behandeld specialist heeft met u afgesproken dat u een poliklinische ingreep onder plaatselijke verdoving krijgt.


Voorbereiding

Voordat de poliklinische ingreep plaatsvindt is het belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden.

Vervoer naar huis

Door de plaatselijke verdoving kunt u zich na afloop wat duizelig voelen. Zorg er daarom voor dat iemand u naar huis kan brengen. Vaak geeft zelf rijden problemen, soms ook met de verzekering. Bij een ingreep aan uw been of arm, is het altijd nodig om vervoer naar huis te regelen.

Niet nuchter

Zorg dat u goed eet voordat u naar het ziekenhuis komt. U hoeft niet nuchter te zijn.

Bloedverdunnende middelen

Gebruikt u bloedverdunnende middelen? Het is belangrijk dat u hierover contact op heeft genomen met de polikliniek chirurgie. Soms moet u stoppen met de bloedverdunnende middelen. Stop hier niet zomaar zelf mee. Stop alleen als u hier contact over heeft gehad met de polikliniek chirurgie, de arts of de assistente.

Over de ingreep

Uw behandelend specialist vindt het medisch verantwoord dat u een poliklinische ingreep krijgt onder plaatselijke verdoving. U krijgt dus geen narcose. Dit betekent dat u 1 of meerdere injecties krijgt voor de plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u in principe meteen weer naar huis.

Na de ingreep

Ongeveer 1 tot 1,5 uur na de ingreep is de verdoving uitgewerkt. Heeft u nog pijn, dan kunt u een pijnstiller nemen. De veiligste pijnstiller is een tablet paracetamol. Hiervan mag u maximaal 4 maal per dag 2 tabletten innemen van 500 mg. Na de ingreep vertelt de arts of de verpleegkundige wat u wel en juist niet mag doen. U hoort of/wanneer u weer terug moet komen op de polikliniek voor controle. Soms kunt u voor het verwijderen van de hechtingen ook naar de huisarts en hoeft u niet terug te komen op de polikliniek.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.




Foldernummer: P49
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien