Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Pijnpoli en Anesthesie

Pijnpoli

Pijnpoli

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent doorverwezen naar de pijnpoli omdat u pijnklachten heeft die door de huisarts en/of specialist moeilijk zijn te behandelen. Hier leest u meer over uw afspraak bij de pijnpoli.


Pijnklachten

De meeste patiënten die de pijnpoli bezoeken hebben klachten zoals lage rug- en/of nekpijn, al dan niet met uitstraling. Ook andere pijnsyndromen zoals CRPS (ook wel dystrofie genoemd), gordelroos en fibromyalgie kunnen worden behandeld, alsmede pijn als gevolg van een chronische ziekte zoals osteoporose, artrose, multipele sclerose of kanker.

Waarom een pijnpoli?

Meerdere behandelmethoden worden tegelijk gebruikt om de pijn zoveel mogelijk te verminderen met zo min mogelijk bijwerkingen. Het eerste doel van de pijnbehandeling is een pijnvrije patiënt. Dit is in de praktijk echter niet altijd haalbaar, zeker niet als de pijn al lange tijd bestaat. Het tweede doel van de pijnbehandeling is dan ook de terugkeer (ofwel re-integratie) van een chronische pijnpatiënt in het dagelijkse leven. Op 1 oktober 2010 is Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, in samenwerking met het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam, gestart met de pijnpoli. De artsen die op de pijnpoli werken zijn anesthesiologen, welke daarnaast gespecialiseerd zijn in de behandeling van pijn.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u een verwijzing heeft van uw behandelend specialist of de huisarts. Meestal is de verwijzing digitaal verzonden naar de poli. Ook is het van belang dat u een actuele lijst van uw huidig medicatie gebruik meeneemt tijdens het eerste bezoek. Wij willen u er op attenderen dat gebruik van bloedverdunners altijd gemeld moet worden.

Uw eerste bezoek op de pijnpoli

U meldt zich bij de pijnpoli. Tijdens het eerste polibezoek vindt er een gesprek plaats met de anesthesioloog. Aan de hand van de anamnese (voorgeschiedenis) en onderzoek brengt hij de pijnklacht in kaart. Hij stelt de diagnose en bespreekt met u het behandelplan.
Belangrijk bij de behandeling van chronische pijn is het besef dat het pijngevoel wordt beïnvloed door externe factoren.
Dit betekent dat gevraagd kan worden naar:
Het kan voorkomen dat er nog meer onderzoeken plaats moeten vinden voordat de diagnose gesteld kan worden.

Behandelingen

Het doel van de behandelingen is het verminderen van de pijn. Er wordt binnen dit specialisme geen onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de pijnklacht. Dit is in een eerder stadium meestal al uitvoerig door diverse specialisten gebeurd. Bij chronische pijn is het van belang om de controle over het leven (terug) te krijgen en om te leren hoe de patiënt in het dagelijks leven met de pijn kan omgaan. Hoewel de pijn misschien niet helemaal verdwijnt, is het vaak mogelijk om de pijn te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

De behandeling van pijn kan bestaan uit:

Vervolgafspraken

De pijnbehandeling wordt uitgevoerd door de anesthesioloog. Hij/zij wordt hierbij geassisteerd door de doktersassistent of pijnverpleegkundige en nog een aantal andere medewerkers. Het kan zijn dat de behandeling plaatsvindt in het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam. De controles vinden weer plaats in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden bij de pijnpoli.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: P16
Laatst bijgewerkt op: 21-11-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien