Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijnpoli en Anesthesie

Pijnbehandeling met een epidurale injectie

Pijnbehandeling met een epidurale injectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

De specialist van het pijnteam heeft voorgesteld uw pijnklachten te bestrijden met een epidurale injectie. Via deze weg willen wij u informeren over deze behandeling.


Wat is een epidurale injectie

Een epidurale injectie is een behandeling waarbij een ontstekingsremmend en soms ook verdovend medicijn in de epidurale ruimte wordt gespoten. De epidurale ruimte is de ruimte om het ruggenmerg en de zenuwwortels, en is gelegen in het wervelkanaal. De epidurale ruimte bevat vetweefsel, bloedvaten en zenuwwortels. Het doel van de een epidurale injectie is vermindering van pijn.

Voorbereiding op de behandeling

Het Apotheek Service Punt (ASP) zal een aantal dagen vóór de behandeling telefonisch contact met u opnemen voor de controle van de medicatie.

Waar meldt u zich?

U meldt zich 15 minuten van te voren bij de receptie van de hoofdingang voor de behandeling. Als u bent aangemeld, mag u plaatsnemen in de wachtruimte van B1-2-70. Dit is de wachtruimte van de poliklinische operatie kamer.

Belangrijk

Na de behandeling mag u 24 uur niet deelnemen aan het verkeer. Zorg er daarom voor dat iemand u naar huis brengt.
Bent u zwanger? Informeer dan uw specialist.

Antistollingsmiddelen

Gebruikt u antistollingsmiddelen (bloedverdunners, zoals Sintrom, Marcoumar of Acenocoumarol of Ascal)? Overleg met uw specialist of u hiermee moet stoppen voor de ingreep. Na de behandeling kunt u weer met de antistolling doorgaan, tenzij uw specialist anders voorschrijft.

De behandeling

Na plaatselijke verdoving van uw huid wordt een naaldje via uw rug ingebracht tot in de ruimte rondom het ruggenmerg. Daarna krijgt u een injectie van een ontstekingsremmend middel en soms een verdovingsvloeistof. Dit ontstekingsremmend middel is een corticosteroïd (bijnierschorshormoon), depomedrol of kenacort. Dit inspuiten kan een drukkend gevoel geven in uw hoofd of in uw rug. De behandeling kan plaatsvinden ter hoogte van uw nek, borstkas, lage rug of stuitje.

De injectie duurt meestal niet langer dan vijftien minuten.

Het resultaat van de behandeling kunt u na drie tot vier weken beoordelen. Dit komt doordat het ingespoten medicijn, geruime tijd moet inwerken. Soms is het resultaat al eerder merkbaar. Soms is herhaling van de behandeling nodig.

Nazorg

Na de behandeling mag er nog even plaats worden genomen in onze wachtkamer. Als u zich goed voelt mag u na een kwartiertje weer naar huis.

Complicaties

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden bij de pijnpoli.
T 0187- 60 73 79 of
T 0187- 60 2 355, afsprakenbureau.

Vragen

Iedere dinsdag heeft de pijnpoli spreekuur van 8.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u de pijnpoli dagelijks bereiken van 8.30-16.30 uur.
T 0187 60 73 79.
E pijnpoli@vanweelbethesda.nl

Wilt u meer weten over pijn dan kunt u de website www.pijn-hoop.nl raadplegen.

De pijnpoli is een samenwerking tussen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het IKAZIA ziekenhuis.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.Foldernummer: P01
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien