Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Interne geneeskunde

Polikliniek Interne Geneeskunde, deelspecialisme Nefrologie

Polikliniek Interne Geneeskunde, deelspecialisme Nefrologie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent onder behandeling bij de polikliniek Interne Geneeskunde/Nefrologie van het Maasstad Ziekenhuis en heeft een afspraak in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Hier leest u wat de polikliniek inhoudt en hoe het geregeld is.


Wat is nefrologie?

Nefrologie is een deelspecialisme van de Interne Geneeskunde en richt zich op de nieren en nierziekten. Een belangrijk onderdeel binnen de Nefrologie is het begeleiden van patiënten met acute of chronische nierschade en verhoogde bloeddruk. Het specialisme richt zich hierbij op de oorzakelijke factoren van nierschade en behandelingen ter voorkoming van voortgaande nierschade.

Spreekuur in Het Van Weel-Bethesda

De nefrologen van het Maasstad Ziekenhuis houden hun spreekuur in het Maasstad Ziekenhuis en op twee locaties van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, in Het Medisch Centrum Brielle en de Polikliniek het nieuwe Weergors te Hellevoetsluis. De adressen vindt u op de achterzijde. De specialisten hebben hiervoor gekozen zodat de patiënt dichter bij huis naar het spreekuur kan komen.

Wie werken er op de polikliniek?

Op de afdeling Nefrologie treft u de volgende nefrologen:
  • Dhr. dr. A.M. van Alphen, Nefroloog/Internist
  • Dhr. dr. P.J.G. van de Ven, Nefroloog/Internist/Intensivist

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden via de polikliniek Interne Geneeskunde in het Maasstad Ziekenhuis op T 010 291 22 20.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.Foldernummer: N14
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien