Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Kindergeneeskunde

Melkladder 2

Melkladder 2

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Stap


Producten


Portiegrootte


1Hoog verhitte melk
Kleine hoeveelheid koemelk in producten bereidt in de oven (15 minuten op 160 C°).
Verkade Knappertjes, Maria biscuit, San Francisco naturel of tarwe, Kruidvat dierenkoekjes, Nestlé biscuit, Hipp babykoekje biscuit, De Kleine Keuken zacht koekjes. 1 (kinder) biscuit
TIP:
Laat een biscuit week worden in een fruithap en vermeng de biscuit er doorheen.
2Verwerkte melk in een product
Producten met een kleine hoeveelheid koemelk, melk of weipoeder.
Roomboter, margarine, smeerbare/ vloeibare boter of margarine. 1 eetlepel margarine/roomboter
TIP:
Lees op de verpakking of het product koemelk, melkpoeder of wei-eiwit bevat.
3Verwerkte melk in een gerecht
Koemelk dat verwerkt is in een gerecht of toegevoegd is aan een gerecht.
Pannenkoeken, poffertjes, flensjes, wentelteefjes.
Crème fraîche toegevoegd aan de warme hap.
½ pannenkoek, flensje of wentelteefje.
1 eetlepel crème fraîche.
TIP:
Bak meerdere pannenkoeken tegelijk en vries ze per stuk verpakt in.
4Kaas en smeerkaas
Melkproducten gestremd tot kaas
< 1 jaar: zuivelspread
> 1 jaar: smeerkaas
1 boterham met zuivelspread, kaas of smeerkaas.
5Zure melkproducten
Zure melkproducten met een ruime hoeveelheid melkeiwitten
Yoghurt, kwark, karnemelk, hüttenkäse 100ml yoghurt, kwark of karnemelk.
20gram hüttenkäse.
TIP:
Infatrini en Nutrinidrink MF kunnen na deze stap vrij gebruikt worden.
6Melk
Gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk (geen rauwe melkproducten)
Opvolgmelk 200 ml



Foldernummer: M45
Laatst bijgewerkt op: 01-04-2025




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien