Stap | Producten | Portiegrootte | |
1 | Hoog verhitte melk Kleine hoeveelheid koemelk in producten bereidt in de oven (15 minuten op 160 C°). | Verkade Knappertjes, Maria biscuit, San Francisco naturel of tarwe, Kruidvat dierenkoekjes, Nestlé biscuit, Hipp babykoekje biscuit, De Kleine Keuken zacht koekjes. | 1 (kinder) biscuit TIP: Laat een biscuit week worden in een fruithap en vermeng de biscuit er doorheen. |
2 | Verwerkte melk in een product Producten met een kleine hoeveelheid koemelk, melk of weipoeder. | Roomboter, margarine, smeerbare/ vloeibare boter of margarine. | 1 eetlepel margarine/roomboter TIP: Lees op de verpakking of het product koemelk, melkpoeder of wei-eiwit bevat. |
3 | Verwerkte melk in een gerecht Koemelk dat verwerkt is in een gerecht of toegevoegd is aan een gerecht. | Pannenkoeken, poffertjes, flensjes, wentelteefjes. Crème fraîche toegevoegd aan de warme hap. | ½ pannenkoek, flensje of wentelteefje. 1 eetlepel crème fraîche. TIP: Bak meerdere pannenkoeken tegelijk en vries ze per stuk verpakt in. |
4 | Kaas en smeerkaas Melkproducten gestremd tot kaas | < 1 jaar: zuivelspread > 1 jaar: smeerkaas | 1 boterham met zuivelspread, kaas of smeerkaas. |
5 | Zure melkproducten Zure melkproducten met een ruime hoeveelheid melkeiwitten | Yoghurt, kwark, karnemelk, hüttenkäse | 100ml yoghurt, kwark of karnemelk. 20gram hüttenkäse. TIP: Infatrini en Nutrinidrink MF kunnen na deze stap vrij gebruikt worden. |
6 | Melk Gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk (geen rauwe melkproducten) | Opvolgmelk | 200 ml |