Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Virtual Fracture App

Gebroken midschacht clavicula (Robinson 2A1)

Gebroken midschacht clavicula (Robinson 2A1)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U heeft een breuk in het sleutelbeen (clavicula), waarbij de stand van de botten voldoende is voor een goed herstel. De breuk zit in het middelste deel van uw sleutelbeen. De behandeling bestaat uit een soort draagband (sling), een korte rustperiode en specifieke oefeningen voor de schouder.


Samenvatting

De behandeling

Uw breuk zit in het middelste gedeelte van het sleutelbeen. Deze breuk komt vaak voor en dit herstelt meestal zonder problemen. De behandeling bestaat uit een sling, een korte rustperiode en het doen van specifieke oefeningen. Zo heeft u minder pijn, geneest de breuk het snelst en verkleint u de kans op blijvende klachten.




Eerste week


  • Sling ter ondersteuning
  • Oefeningen op geleide van de klachten

Week 1-3


  • Sling eventueel ter ondersteuning
  • Oefenen op geleide van de klachten

Week 3-6


  • Sling afdoen
  • Oefenen op geleide van de klachten

Vanaf week 6


  • Gebruik de schouder weer zoals voor uw blessure, op geleide van de klachten
  • Oefeningen blijven herhalen tot de functie weer volledig terug is
  • U mag weer sporten en gymmen. Het kan tot 3 maanden duren voordat dit weer klachtenvrij lukt.


Instructies

Voor een goede genezing zijn de volgende instructies belangrijk:

Herstel

Oefeningen

Na een breuk van het sleutelbeen kan er stijfheid en krachtsverlies van de schouder optreden. Hieronder staan specifieke oefeningen die u kunt doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Deze kunt u ook vinden in de Virtual Fracture Care app.

Belangrijk! Forceer niets tijdens het oefenen. Pijn kan een teken zijn van overbelasting. Als u pijn voelt, stop dan met oefenen. U mag wel vermoeidheid of spierpijn voelen.

Start de oefeningen rustig en gecontroleerd op, op geleide van de pijn. Beweeg de arm niet boven de schouder in de eerste 3 weken. Houd de eerste week de sling om ter ondersteuning. U mag deze daarna af doen als de pijn dit toelaat. Probeer op geleide van de pijn de sling steeds vaker af te houden. Blijf de oefeningen van de voorgaande weken herhalen.

Ga pas verder naar de volgende stap in de oefeningen als u de eerdere oefeningen kunt uitvoeren.

Wanneer welke oefening?

Week 1


Week 2



Week 3-4





Week 5-6

Vanaf week 6

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vraag via de Breuklijn van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

App Virtual Fracture Care

In onze app vindt u meer informatie over uw letsel. Ook kunt u oefeningen vinden om het herstel te bevorderen. De app kunt u zowel in de Appstore (iPhone) als de Google Store (Android) vinden.

U kunt ook de QR-code scannen. U wordt dan automatisch naar de app verwezen.


Contact

Breuklijn

T 0187 607 297 (op werkdagen van 8.30 – 10.00 uur)

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: M41
Laatst bijgewerkt op: 23-07-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien