Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Coloncare

Voorbereiding met Moviprep op een laparoscopische darm operatie

Voorbereiding met Moviprep op een laparoscopische darm operatie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw behandelend arts heeft een laparoscopische darmoperatie voorgesteld. Ter voorbereiding op de operatie is het noodzakelijk dat uw darmen minder ontlasting bevatten. Om dit te bereiken drinkt u voorafgaand aan de operatie Moviprep. Wij adviseren u de informatie goed door te lezen en de voorschriften volledig op te volgen.


Recept

Van uw behandelend arts heeft u een recept meegekregen. U kunt de Moviprep ophalen bij uw apotheek. Ieder set bevat 2 sachets: 1 groot sachet A en 1 klein sachet B. Let op: u hebt alle 4 de sachets nodig voor het reinigen van uw darmen.

Moviprep

Moviprep is een laxeermiddel dat uw darmen goed reinigt. Tijdens de voorbereiding met Moviprep adviseren wij u om in de buurt van een toilet te blijven, daar u regelmatig naar het toilet moet gaan. Maak gebruik van vochtig toiletpapier in verband met branderig en schraal gevoel. Ook vaseline kan verlichting geven. Na enkele uren wordt de ontlasting steeds dunner en enigszins doorzichtig, dit is normaal.

Hoe Moviprep te gebruiken?

TipsDe dag voor de operatie

De dag van de operatie

Op de dag van de operatie wordt u opgenomen op verpleegafdeling 2. U mag op de dag van de operatie niets meer eten en drinken. U mag ook geen kauwgum of tabak meer gebruiken. Geneesmiddelen die u moet blijven gebruiken mag u met twee slokken water tot uiterlijk 1 uur voor operatie innemen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.
Foldernummer: M13
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien