Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Mammapoli

Leefregels na een okselklierdissectie

Leefregels na een okselklierdissectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U hebt een okselklierdissectie ondergaan. Hier vindt u adviezen voor de eerste periode thuis.


Wondverzorging

Pijnbestrijding

De eerste weken na de operatie kan de wond pijnlijk zijn en trekken. Bij pijnklachten raden we u aan, tenzij anders voorgeschreven, om regelmatig paracetamol te gebruiken. U mag maximaal vier maal daags twee tabletten van 500mg per dag innemen. Als de pijn goed bestreden wordt kan dat uw herstel bevorderen.

Douchen

Vanaf de eerste dag na de operatie mag u weer douchen. In bad of zwemmen mag na ongeveer twee weken als de wond dicht is.

Gebruik van deodorant of ontharen van de oksel

Drie weken na de operatie, als de wond goed dicht is, mag u weer deodorant gaan gebruiken. Gebruik vooral deodorant zonder alcohol. Tot die tijd kunt u ongeparfumeerd talkpoeder gebruiken. Het ontharen van de oksel mag pas vier weken na de operatie. Gebruik hiervoor bij voorkeur een ladyshave.

Dragen van een BH

U mag direct na de operatie een BH zonder beugel dragen.


Seroomvorming

Na het verwijderen van de drain kan het zijn dat zich wondvocht ophoopt in het wondgebied. Hierdoor ontstaat een zwelling. Dit wondvocht wordt ook wel seroom genoemd. De ophoping van dit vocht is niet verontrustend maar wel lastig. Het kan klachten geven bij het bewegen van uw arm of een trekkend, gespannen gevoel geven bij de wond. Als u last heeft van dit vocht moet het weggehaald worden. Het weghalen van het vocht (seroompunctie) is niet pijnlijk en wordt door de Mammacare verpleegkundige of chirurg gedaan.

Auto rijden en fietsen

De eerste week na de operatie raden wij u aan om niet zelf auto te gaan rijden of te gaan fietsen. Daarna mag u het weer voorzichtig gaan proberen, begin met korte afstanden. Bedenk goed voor dat u in de auto of op de fiets stapt of u in staat bent onverwachte bewegingen te maken indien dat nodig is. U mag het naar eigen inzicht uitbreiden. Tijdens uw eerste controle bij de arts kunt u hier eventueel nog vragen over stellen.

Rustmomenten

Na de operatie is het goed om naar uw lichaam te luisteren, neem rust als het nodig is.

Sporten

Wanneer u gewend bent te sporten, pak dit dan weer op in overleg met de fysiotherapeut die u begeleidt i.v.m. de beperkingen aan uw arm.

Contact opnemen

In de volgende gevallen moet u contact opnemen met het ziekenhuis

Regionaal multidisciplinair overleg

Tijdens uw behandeling heeft u te maken met meerdere zorgverleners en verschillende afdelingen en specialismen. Bij elke patiënt is het daarom normaal dat alle zorgverleners die bij de behandeling betrokken zijn regelmatig overleggen over de behandeling in een multidisciplinair overleg. Omdat wij samenwerken in Borstcentrum ZuidHollandZuid organiseren we wekelijks een multidisciplinair overleg waar specialisten uit de vier deelnemende ziekenhuis bij aansluiten. In dit overleg worden uw gegevens besproken om zo tot een gezamenlijke diagnose en een geneeskundige behandeling te komen. Door uw gegevens met meerdere zorgverleners te bespreken, verhogen we de kwaliteit van uw zorg. Uw behandelend arts of de verpleegkundig specialist zal de uitkomst van het overleg met u bespreken. Van het multidisciplinair overleg wordt een verslag gemaakt wat in uw medisch dossier komt en naar uw huisarts gaat.

BorstcentrumZuidHollandZuid

Het Borstcentrum ZuidHollandZuid is een initiatief van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Meer dan tachtig medici, paramedici en verpleegkundigen werken intensief samen om u hoogwaardige zorg te geven. Op deze wijze bent u altijd verzekerd van de beste behandeling. Door kennis en kunde op het gebied van borstkankerzorg met elkaar te delen, kunnen we samen de zorg voor patiënten in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden verder verhogen. De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse.


Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: L23
Laatst bijgewerkt op: 19-12-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien