Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
Topbalk beeld rechts.
Topbalk beeld midden.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Mammapoli

Leefregels na een borst besparende operatie en een schildwachtklierprocedure

Leefregels na een borst besparende operatie en een schildwachtklierprocedure

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U hebt een borst besparende operatie en een schildwachtklier procedure ondergaan. Hier vindt u adviezen voor de eerste periode thuis.


Wondverzorging

Pijnbestrijding

De eerste weken na de operatie kan de wond pijnlijk zijn en trekken. Bij pijnklachten raden we u aan, tenzij anders voorgeschreven, om regelmatig paracetamol te gebruiken. U mag maximaal vier maal daags twee tabletten van 500mg per dag innemen. Als de pijn goed bestreden wordt kan dat uw herstel bevorderen.

Douchen

Vanaf de eerste dag na de operatie mag u weer douchen. In bad of zwemmen mag na ongeveer twee weken als de wond dicht is.

Gebruik van deodorant of ontharen van de oksel

Twee weken na de operatie, als de wond goed dicht is, mag u weer deodorant gaan gebruiken. Gebruik vooral deodorant zonder alcohol. Tot die tijd kunt u ongeparfumeerd talkpoeder gebruiken. Het ontharen van de oksel mag pas drie weken na de operatie. Gebruik hiervoor bij voorkeur een ladyshave.

Dragen van een BH

Direct na de operatie krijgt u een spica (drukverband) om. U krijgt instructies hoelang u de spica dag en nacht moet dragen. Dit geeft steun aan de wond en is bedoeld om de kans op een nabloeding te verkleinen. Als u gaat douchen mag u de spica even uit doen en daarna direct weer aan.
Als de spika weer af mag, kunt u weer de BH ( zonder beugel) dragen zoals u gewend was.

Rustmomenten

Na de operatie is het goed om naar uw lichaam te luisteren, neem rust als het nodig is.

Sporten

Na een week kunt u het sporten weer rustig op gaan bouwen.

Contact opnemen

In de volgende gevallen moet u contact opnemen met het ziekenhuis

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: L20
Laatst bijgewerkt op: 15-11-2022
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien