Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Oncologie

De lastmeter

De lastmeter

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U heeft deze informatie gekregen omdat u vandaag of wellicht al geruime tijd geleden de diagnose kanker van uw dokter te horen heeft gekregen. Kanker is een ziekte die uw leven ingrijpend kan verstoren. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen maar ook psychische, praktische en sociale. Het kan zijn dat u goed in staat bent om eventuele problemen zelf op te lossen met hulp van familie en vrienden, uw behandelend arts en de (oncologie)-verpleegkundige. Het is ook mogelijk dat u tijdens de behandeling of daarna behoefte hebt aan extra ondersteuning. Om ervoor te zorgen dat u die ondersteuning op het juiste moment van de juiste zorgverlener krijgt, maken we in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis gebruik van de Lastmeter.


Lastmeter

De Lastmeter biedt u de mogelijkheid om zelf aan uw zorgverlener(s) te laten weten hoe het met u gaat. Het is een middel om u te helpen in gesprek te gaan met uw zorgverlener over de door u ervaren gevolgen van uw ziekte. Op de Lastmeter geeft u aan hoe het met u gaat en welke problemen u mogelijk ervaart op lichamelijk, emotioneel, sociaal, praktisch en spiritueel gebied. De arts of de verpleegkundige bespreekt uw antwoorden met u en verwijst u zo nodig, en als u dat wilt, naar een andere, gespecialiseerde zorgverlener.

U kunt in Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis bijvoorbeeld advies en ondersteuning krijgen van een psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut.

Ook deelname aan een revalidatieprogramma of contact met een lotgenoot kan helpen. De Lastmeter bestaat uit een thermometer en een vragenlijst. De thermometer bestaat uit een schaal van 0 tot 10, waarbij

  • 0 = helemaal geen last
  • 10 = extreem veel last
Door middel van een streepje te zetten bij een cijfer op de thermometer, kunt u de last aangeven die u ervaart op dit moment en die van de afgelopen week. Daarnaast wordt u gevraagd de vragenlijst volledig in te vullen. Op de lijst staan vragen over verschillende onderwerpen. Het is de bedoeling dat u elke vraag beantwoordt door een kruisje te zetten bij ja of nee.
Het is belangrijk dat u zelf de Lastmeter invult, het gaat immers om uw beleving en de last die u ervaart. Door het gebruik van de Lastmeter kunnen eventuele veranderingen in kaart worden gebracht en bespreekbaar worden gemaakt. Hierdoor krijgen we beter zicht op hoe het met u gaat.

Hoe krijgt u de Lastmeter?

U krijgt de Lastmeter bij de balie van de specialist die u behandelt, of van de verpleegkundige.

Hoe vaak invullen?

Wij vragen u om de vragenlijst, tijdens de behandel- en controleperiode, ongeveer 2-4 keer per jaar in te vullen.
Wanneer u de, door het ziekenhuis, uitgereikte Lastmeter vervolgens meeneemt naar uw afspraak, dan bespreekt de verpleegkundige deze met u.

Privacy

Alle ingevulde formulieren en gesprekken die u voert met hulpverleners binnen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn vertrouwelijk.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: L11
Laatst bijgewerkt op: 04-05-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien