Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

IC/CCU

Van de Intensive Care naar de verpleegafdeling

Van de Intensive Care naar de verpleegafdeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Binnenkort wordt u overgeplaatst van de Intensive Care naar de verpleegafdeling. Wij willen u graag voorbereiden op deze overgang. Deze informatie kan u hierbij helpen.


Zorg op de Intensive Care

Op de Intensive Care ontvangt u intensieve zorg, de zorg is zo georganiseerd dat u op een eenpersoonskamer ligt en dat er altijd een verpleegkundige beschikbaar is. Uw vitale functies worden dag en nacht gecontroleerd. Uw behandelend arts komt iedere dag bij u langs.

Zorg op de verpleegafdeling

De zorg op de verpleegafdeling is anders georganiseerd. U kunt met meerdere mensen op een kamer liggen en de verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor meerdere patiënten. Hierdoor kan het iets langer duren voor u geholpen wordt dan u gewend was op de Intensive Care. Uw vitale functies worden minder regelmatig gecontroleerd en ook komt de behandelend specialist minder vaak bij u langs. Wanneer u de behandelend arts wil spreken overlegt u dat met de verpleging, zij plannen dan een afspraak voor u. Ook gelden er op de afdeling andere bezoektijden, u kunt deze tijden vinden in de informatie van de verpleegafdeling.

Verwerking Intensive Care opname

Een opname op de Intensive Care is zowel voor de patiënt als familie een heftige ervaring. In hoeverre u zich iets kan herinneren van de opname op de Intensive Care, hangt af van de ernst van de ziekte en de voorgeschreven medicatie. De ene patiënt kan zich niets herinneren, de andere herinnert zich fragmenten van de werkelijkheid, of krijgt dromen en waanbeelden. Op de verpleegafdeling kunt u last hebben van herinneringen en dromen. Dat is heel normaal. Het zal na verloop van tijd vanzelf minder worden. Mocht u hier last van hebben dan adviseren wij u het volgende:
  • Zorg dat u de bel binnen handbereik heeft.
  • Bespreek uw gevoelens met uw naasten of verpleegkundigen en/of uw behandelend arts.
  • Vraag naar behoefte een gesprek aan met een hulpverlener. (Nazorgverpleegkundige, geestelijk verzorger of maatschappelijk werker).
  • Omring uzelf met vertrouwde dingen, zoals foto's.

Zorg na een Intensive Care opname

Na een opname op de Intensive Care is goede zorg belangrijk. Binnen 72 uur na uw ontslag van de Intensive Care zal een IC-verpleegkundige u bezoeken op de verpleegafdeling. Dit bezoek is bedoeld om uw verblijf op de Intensive Care te evalueren waarbij er gekeken wordt of u nog problemen ervaart waarbij hulp of advies van het IC personeel nodig is. Wanneer u na ontslag uit het ziekenhuis nazorg behoeft wordt u na ongeveer zes weken gebeld door een van onze nazorgverpleegkundigen. Dit gesprek is bedoeld om te informeren hoe het met u gaat en of er nog problemen zijn bij de verwerking van de Intensive Care opname.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: I16
Laatst bijgewerkt op: 21-07-2022




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien