Persoonlijke gegevens
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Geboortedatum:
Naam huisarts: Telefoon:
Naam specialist: Telefoon:
Overig medicijngebruik (anders dan hoofdpijnmedicatie):
De eerst volgende afspraak bij de specialist is op:
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Dag: | Datum: | Tijdstip: |
Hoofdpijn en het dagboek
Hoofdpijn is een veelgehoorde klacht en bijna iedereen heeft wel eens één of meerdere keren hoofdpijn gehad. Alleen zijn de hoofdpijnklachten niet bij iedereen hetzelfde, er bestaan diverse soorten hoofdpijn die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. Het feit dat u dit boekje gekregen heeft, betekent dat u weet wat het is om hoofdpijn te hebben. Het kan zijn dat u veel last heeft van uw hoofdpijnklachten en dat deze klachten uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Dit is één van de redenen waarom uw arts het belangrijk vindt om inzicht te krijgen in de aard van uw hoofdpijn. Door het bijhouden van dit hoofdpijndagboek kan uw arts bepalen welke behandeling voor u het beste is. Ook als u al medicijnen gebruikt voor uw hoofdpijn kan het van belang zijn dit dagboek in te vullen. Het is immers belangrijk om te weten of de huidige behandeling het gewenste resultaat geeft. Daarnaast levert het dagboek veel informatie voor uzelf op. Er is voldoende ruimte om gedurende meerdere maanden te noteren wanneer u hoofdpijn heeft, hoe erg de klachten zijn en of er bijzonderheden zijn op het moment dat u hoofdpijn heeft. Zo ziet u na verloop van tijd of er bepaalde omstandigheden zijn die uw hoofdpijnklachten beïnvloeden, zodat u daar zoveel mogelijk rekening mee kunt houden.
Neem dit boekje mee naar iedere afspraak die u heeft met uw arts, zodat u alle benodigde informatie bij de hand heeft. Op pagina 1 kunt u aangeven wanneer de volgende afspraak met uw arts is en achter in het boekje is voldoende ruimte om vragen te noteren die u met uw arts wilt bespreken.
Hoe gebruikt u het hoofdpijndagboek?
In het begin zal het u misschien moeite kosten om er elke dag aan te denken alle gegevens in het dagboek te noteren. Als u het dagboek iedere dag invult, dan zult u merken dat u er na verloop van tijd automatisch aan denkt en dat het een gewoonte wordt. Overleg met uw arts hoelang u het boekje moet invullen. Over het algemeen zal het noodzakelijk zijn het dagboek minimaal 3 maanden bij te houden.
De volgende tips kunnen u, vooral in het begin, helpen bij het consequent invullen van het dagboek:
- Leg het hoofdpijndagboek op een goed zichtbare plek.
- Spreek met u zelf een vast tijdstip af waarop u het dagboek invult, bv. direct na het avondeten.
- Noteer in uw agenda of op de kalender dat u het dagboek moet invullen, of vraag uw partner of andere familieleden om u eraan te herinneren.
- Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt en niet afgeleid wordt, zodat u rustig alle gegevens kunt invullen.
- Leg een goedschrijvende pen bij het boekje, zodat u deze niet eerst hoeft te zoeken.
Op de volgende pagina’s van het boekje vindt u het hoofdpijndagboek. In de linkerkantlijn staan de dagen van de maand aangegeven door middel van een cijfer. U vult achter het cijfer van links naar rechts de situatie van die dag in. Als eerste kruist u aan of u hoofdpijn heeft en zo ja, hoe u de ernst van de hoofdpijn ervaart. Daarna geeft u aan of er die dag sprake is van misselijkheid, braken of van overgevoeligheid voor licht en geluid. Bij het gedeelte over de gebruikte medicijnen is het belangrijk dat u de naam van het medicijn, de sterkte en de dosis (hoeveel u gebruikt) noteert. De medicijnen die u gebruikt hoeven niet iedere dag hetzelfde te zijn, daarom vult u deze gegevens altijd bij de betreffende dag in. Noteer alle gebruikte medicijnen, dus ook de medicijnen die u zonder doktersrecept hebt verkregen! Bij ‘bijzonderheden’ kunt u invullen of er sprake is van menstruatie, andere lichamelijke klachten of bijzondere omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw hoofdpijnklachten.
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de
BeterDichtbij app of telefonisch.
PatiëntenPortaal
Op ons PatiëntenPortaal
mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.
BeterDichtbij app
Met de gratis
BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.
Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?
Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via
digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).
Vergoeding van uw zorgkosten
Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.