Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

Geriatrie

Geriatrie polikliniek

Geriatrie polikliniek

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U heeft een afspraak op polikliniek Geriatrie in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, Stationsweg 22, 3247 BW te Dirksland. U bent door de huisarts/medisch specialist doorverwezen naar een klinisch geriater in verband met geheugenklachten. Via deze weg leest u wat dit bezoek aan de geheugenpoli inhoudt en hoe u zich hierop moet voorbereiden. De informatie is zowel voor u als uw familie/begeleider(s).


Wat is klinische geriatrie?

Klinische geriatrie is het medisch specialisme voor de kwetsbare oudere patiënt in het ziekenhuis. De geriatrie legt zich toe op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijker. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Bijvoorbeeld; het lopen gaat moeilijker, u moet meer medicijnen gaan gebruiken, u vergeet meer dingen en onder meer door het overlijden van leeftijdsgenoten kunt u eenzaam en somber worden. Vaak heeft u allerlei klachten die niet direct op een bepaalde ziekte wijzen. Dan is het mogelijk dat uw huisarts/medisch specialist een onderzoek aanvraagt bij de klinisch geriater. Hij/zij kijkt wat de oorzaak van het probleem is en geeft advies.

Wat doet de klinisch geriater?

Een klinisch geriater kijkt naar de patiënt in zijn geheel en is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van oudere mensen. Samen met het geriatrieteam kan hij uw klachten onderzoeken en behandelen. Daarna maakt hij een behandelplan, waarbij het behouden en verbeteren van uw zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven centraal staan.
Goede afstemming tussen de verschillende onderdelen binnen de gezondheidszorg en individuele wensen van de patiënt zijn hierbij erg belangrijk.

Afspraak

Na het ontvangen van de verwijsbrief van uw huisarts/medisch specialist hebben wij met u een afspraak gemaakt. In de bevestigingsbrief staat vermeld hoe laat u wordt verwacht. Uw potje met ochtendurine kunt u afgeven aan de laboratorium medewerker. Dit potje met garantiesluiting kunt u kopen bij een apotheek of drogist.

Wie neemt u mee?

Het is belangrijk dat u samen met een vertrouwd iemand naar de polikliniek komt, bijvoorbeeld uw echtgeno(o)t(e), een familielid, begeleider of een andere goede bekende. Deze persoon kan ons helpen door aanvullende informatie over uw klachten te geven.

Wat neemt u mee?

Bij het bezoek aan de geheugenpoli Geriatrie moet u het volgende meenemen:

Programma van de poli geriatrie

Bij binnenkomst in het ziekenhuis schrijft u zich in of aan de balie bij het afsprakenbureau bij de polikliniek ingang of bij een aanmeldzuil. Het is belangrijk dat u zich 45 minuten voor de afspraak met de geriater meldt. Heeft u zich al eerder ingeschreven, controleert u dan voor uw bezoek aan de geriater of de gegevens nog kloppen. U kunt bij deze balie ook eventuele wijzigingen doorgeven. Hierna gaat u naar de afdeling Bloedafname in het centrale kantoor. Daar levert u het laboratoriumformulier en het potje met urine in en wordt er bloed bij u afgenomen. Het laboratoriumformulier heeft u via de post gekregen samen met de afspraakbrief. Daarna gaat u via de hoofdingang weer naar binnen en naar de polikliniek Geriatrie, bestemming B1-3. Hier mag u, zonder aan te melden, plaatsnemen in de wachtkamer van de KNO poli.

Als u de polikliniek Geriatrie bezoekt, volgt u een onderzoeksprogramma. Hiermee willen we binnen een zo kort mogelijke tijd vaststellen wat er aan de hand is en u adviseren over de behandeling. Het voordeel is dat u niet vaak hoeft terug te komen op de polikliniek of bij andere specialismen. Om een zo goed mogelijk beeld van de problematiek te krijgen, wordt u door een aantal mensen onderzocht: onder andere de geriater, de gespecialiseerd verpleegkundige Geriatrie en soms de psycholoog. Alle vragen en onderzoeken zijn bedoeld om een goed beeld te krijgen van uw lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren.

Onderstaand een overzicht van de gesprekken en onderzoeken.
Let op! Het polibezoek op de polikliniek Geriatrie neemt een dagdeel in beslag!

De uitslag van het onderzoek

Aan het einde van het onderzoeksprogramma worden de uitslagen van de testen en adviezen met u en uw begeleider besproken en samen met u eventueel verdere (behandel)afspraken gemaakt. Uw huisarts krijgt een brief met de uitslagen als het hele traject is afgerond. Deze brief kunt u zelf inzien in het elektronisch patiëntendossier.

Contact

Als u vragen heeft over deze folder of als er tussentijds vragen/klachten of bijzonderheden zijn, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Geriatrie. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via het telefoonnummer: (0187) 60 77 76

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.



Foldernummer: G33
Laatst bijgewerkt op: 14-11-2024


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien