Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Verloskundig Centrum CuraVita

Glucose tolerantie test tijdens de zwangerschap

Glucose tolerantie test tijdens de zwangerschap

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Jouw verloskundige of gynaecoloog heeft voorgesteld om een glucose tolerantietest te doen. Via deze weg willen wij u informeren over wat deze test inhoudt. Wij adviseren je de informatie van tevoren door te nemen. De test vindt plaats op de bloedafname van het laboratorium te Dirksland, Brielle of Hellevoetsluis.


Waarom deze test?

Met deze test kan worden vastgesteld of er bij jou sprake is van een stoornis in de stofwisseling van koolhydraten (zwangerschapsdiabetes en/of een gestoorde glucose tolerantie).

Voorbereiding

Je maakt telefonisch een afspraak met de bloedafname van het laboratorium, op de locatie van jouw keuze. De telefoonnummers zijn:
Drie dagen voor de test “normale” voeding nuttigen en voor de test geen grote fysieke inspanning leveren. Geen (koolhydraatarm) dieet volgen.

Vanaf 22.00 uur op de avond vóór het onderzoek dien je nuchter te blijven. Dat wil zeggen dat je:
Je mag wel water drinken; als je medicijnen gebruikt dan mag je deze met wat water innemen.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Algemeen

Tijdens de test mag je niet roken, eten of snoepen en moet je zoveel mogelijk blijven zitten. Breng eventueel iets te lezen en voor kinderen wat speelgoed mee. Tussendoor mag je wat water drinken. Omdat je gedurende de test niets mag eten of drinken kun je je wat flauw gaan voelen. Neem eventueel een boterham mee om na het onderzoek wat te kunnen eten.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Als je op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen we je dit zo spoedig mogelijk te melden op: T 0187 60 71 77

Heb je nog vragen?

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met het laboratorium: T 0187 60 71 77 (werkdagen van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur)

Vergoeding zorg

De basisverzekering vergoedt zorg die moeder en baby voor, tijdens en na de bevalling nodig hebben. Dit betekent dat de kosten voor de verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgende vanuit de basisverzekering worden vergoed. Wel kunnen er kosten (deels) ten laste komen van het verplichte eigen risico. Ook zijn er zorgvoorzieningen en behandelingen waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Denk hierbij aan geneesmiddelen, laboratoriumonderzoek, kosten voor vervoer of de verplichte eigen bijdrage voor kraamzorg. In je zorgpolis kun je lezen welke zorg je vergoed krijgt door je zorgverzekering. Het type zorgpolis bepaalt bovendien of je zelf een zorgaanbieder mag kiezen.

Geboortezorg Zuid aan Zee

Voor iedere zwangere en partner in onze omgeving moet de geboortezorg vertrouwd, laagdrempelig en veilig aanvoelen. Vanuit de gedachte dat de zwangere centraal staat, wordt gewerkt vanuit één team en zet de coöperatie Geboortezorg Zuid aan Zee in op de juiste zorg door de juiste zorgverlener. Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis is onderdeel van deze cooperatie.

Kijk op de website www.geboortezorgzuidaanzee.nl voor meer informatie over coöperatie Geboortezorg Zuid aan Zee en welke zorgverleners hierbij aangesloten zijn.



Foldernummer: G26
Laatst bijgewerkt op: 05-10-2022




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien