Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Cardiologie
Fysiotherapie

Fit-module

Fit-module

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U komt in aanmerking voor de hartrevalidatie, waar u onder begeleiding van een fysiotherapeut gaat trainen tijdens de FIT-module. Hieronder vindt u meer informatie over de FIT-module.


Locatie

De FIT-module wordt gegeven op 2 locaties; Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (route B1-3, 77) en Medisch Centrum Brielle. De cardioloog bepaalt op basis van de ernst van uw klachten en mogelijke behandelingen die u hiervoor heeft gehad, waar u mag gaan revalideren. We proberen uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met uw woonplaats.

Training

De FIT-module bestaat totaal uit 10 sessies, waarbij er 2x in de week wordt getraind. De sessies kunnen verlengd worden naar maximaal 18 keer indien noodzakelijk. De trainingen duren ongeveer 1 uur. De trainingstijden zijn verdeeld over de dag. De mogelijke opties die op dat moment beschikbaar zijn worden met u besproken tijdens het intakegesprek of telefoongesprek.

Tijdens de trainingen wordt u begeleid door een geschoolde hartrevalidatietherapeut. Er worden verschillende gegevens gemonitord. Er wordt getraind met een hartslagmeter, zodat we uw hartslag gedurende de training in de gaten kunnen houden. Voor en na de training wordt de bloeddruk gemeten. Daarnaast worden bijzonderheden of klachten die u heeft zo nodig besproken met de verpleegkundig specialist of cardioloog.

Doelen

Tijdens de FIT-module wordt onder andere gewerkt aan conditie, angst verminderen en verbeteren van het zelfvertrouwen. Daarnaast wordt er ook aan persoonlijke doelen gewerkt. Deze doelen zullen in een apart intakegesprek of tijdens de eerste training van de revalidatie besproken worden met de fysiotherapeut. Zo proberen we er samen voor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer kunt functioneren op het gewenste niveau.

Fietsproef

Voordat u deelneemt aan de FIT-module wordt er een fietsproef afgenomen. Deze fietsproef is een voorwaarde om te mogen starten met revalideren.
Aan het eind van de FIT-module vindt er weer dezelfde fietsproef plaats, waarbij we de gegevens vergelijken met die van het begin van de revalidatie. De fietsproef en de afspraak bij de cardioloog wordt tegen het einde van de revalidatie voor u ingepland door de fysiotherapeut.

Ontspanning

Tijdens de FIT-module wordt de module adem- en ontspanningstherapie (AOT) aangeboden. Totaal bestaat deze module uit 3 á 4 lessen van ongeveer 1 uur, 1x/week. Dit wordt voor of na de training ingepland, zodat u er niet extra voor terug hoeft te komen. U wordt tijdig geïnformeerd door de fysiotherapeut wanneer deze module van start gaat.

In deze module komen verschillende aspecten naar voren, zoals bewustwording van stress/spanningen, overbelasting, angst/onzekerheid, slapen en ademhaling. De adem- en ontspanningsoefeningen zijn voor iedereen verplicht (tenzij u dit al tijdens een eerdere revalidatieperiode heeft gevolgd).

Tips

  • Neem kleding mee die gemakkelijk zit en waarin u zich makkelijk kan bewegen. Dit hoeft niet per se sportkleding te zijn. U hoeft geen speciale schoenen aan te schaffen en er kan gewoon met buitenschoeisel getraind worden.
  • Neem wat te drinken mee voor tussendoor, bijvoorbeeld een flesje water.
  • Neem zo nodig een handdoek mee en schone kleding in verband met transpireren. Er is eventueel een mogelijkheid om te douchen.

Bericht van verhindering

Het effect van de revalidatie is het grootst wanneer u 2x per week komt revalideren. Indien u toch verhinderd bent, dan kunt u dit tijdens de trainingen of anders telefonisch doorgeven. Uw therapeut kijkt dan of het mogelijk is deze in te halen, aansluitend aan uw revalidatietraject. Dit kan niet op een andere dag of een ander tijdstip.

T 0187 60 72 74 Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
T 0181 89 33 59 Medisch Centrum Brielle

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: F28
Laatst bijgewerkt op: 20-02-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien