Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fysiotherapie
Revalidatie
Orthopedie & traumatologie

Fysiotherapie na open schouder operatie

Fysiotherapie na open schouder operatie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U heeft een open schouderoperatie achter de rug. De orthopeed heeft in de schouder meer ruimte gemaakt door botweefsel, slijmbeurs en/of verklevingen weg te halen. Hier krijgt u instructies en oefenadviezen.


Belasten

De orthopeed heeft één spier (Deltoideus) gedeeltelijk los moeten maken. Deze spier moet weer vastgroeien. Daarom is het belangrijk dat u gedurende twee weken geen kracht zet met de arm en daarna de kracht rustig opbouwt.

Richtlijnen


Oefeningen

130Maak een stevige vuist
230Strek de elle boog. Dit om te voorkomen dat het strekken van de arm beperkt wordt
330Ondersteun met de goede arm de geopereerde arm. Zorg ervoor dat u de gehele onderarm ondersteunt. Breng de armen samen naar voren en ga hierbij niet verder dan 90 graden. Als het makkelijker is mag u hierbij iets naar voren buigen
430Ondersteun met de goede arm de geopereerde arm. Zorg ervoor dat de gehele onderarm is ondersteunt. Breng de geopereerde de arm opzij, niet verder dan 90 graden
530Steun met de goede hand op tafel en sta iets voorovergebogen. Laat de geopereerde arm hangen en slinger rustig van voor naar achter en van binnen naar buiten. Ga niet voorbij de 90 graden. Kleine rondjes draaien mag ook

Controle

Na ongeveer twee weken heeft u een controleafspraak bij de orthopeed. Hij bekijkt dan hoe snel u verder op mag bouwen, of de sling achterwege gelaten kan worden en of u nog fysiotherapie nodig heeft.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.Foldernummer: F16
Laatst bijgewerkt op: 21-11-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien