Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie
Kindergeneeskunde

Echo schedel kind

Echo schedel kind

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Graag 10 minuten voor uw afspraaktijd aanwezig zijn!


Het onderzoek

Uw behandelend arts heeft voorgesteld om bij u een echografisch onderzoek te laten doen. Dit is een onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidstrillingen; er komen dus geen röntgenstralen aan te pas.

Doel van het onderzoek

Door middel van echografisch onderzoek kunnen afwijkingen aan de schedel en/of hersenen worden afgebeeld

Duur van het onderzoek

Gemiddeld duurt het onderzoek 10 minuten.

Voorbereiding

Is het onderzoek voor uw kind? Dan moet uw kindje tijdens het onderzoek rustig zijn. Wilt u daarom de voeding zo regelen, dat het kind vlak vóór het onderzoek nog een flesje krijgt. Brengt u eventueel een flesje mee. Er mag 1 begeleider mee tijdens het onderzoek.

Hoe gaat het onderzoek

U meldt zich 10 minuten voor de afgesproken tijd op de afdeling Radiologie. Hier wordt u opgehaald en naar een kleedkamer gebracht. Nadat uw baby op de onderzoekbank heeft plaatsgenomen verricht de radioloog het onderzoek. Om een optimaal onderzoek te kunnen doen maakt de radioloog gebruik van een warme gel. Met behulp van een klein apparaatje strijkt de radioloog over de huid boven het te onderzoeken gebied. Ook maakt de radioloog opnamen van de echobeelden. Na afloop van het onderzoek mag u de gel verwijderen met een handdoek.

Complicaties

Er zijn geen complicaties van dit onderzoek bekend.

Uitslag

Na het onderzoek zal de arts de foto’s bekijken en beoordelen. De uitkomst daarvan krijgt u te horen van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Deze bespreekt ook met u welke gevolgen de uitslagen van het onderzoek voor uw kind hebben.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden op T 0187 60 74 99.

Vragen

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u tussen 08.30-17.00 uur telefonisch contact opnemen met de afdeling radiologie op
T 0187 60 74 99.

U kunt ook vragen stellen via de ‘BeterDichtbij app’. Meer informatie vindt u via onze website onder tabblad ‘ik kom voor een behandeling/beterdichtbij’.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.
Foldernummer: E29
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien