Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Radiologie
Chirurgie

Echo-Duplex onderzoek van de beenslagaderen

Echo-Duplex onderzoek van de beenslagaderen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

Uw behandelend arts heeft voorgesteld om bij u een echo-duplex van de beenslagaderen te laten doen. U kunt nalezen wat het onderzoek inhoudt.


Het onderzoek

Een echo-duplex is een onderzoek waarbij met behulp van een echoapparaat de stroming in de slagaderen wordt bekeken. Het onderzoek wordt verricht en beoordeeld door een gespecialiseerd laborant.

Doel van het onderzoek

Het onderzoek geeft de aanvragend arts informatie over de conditie van de bloedvaten in de benen. Eventuele vernauwingen en/of afsluitingen in de grote bloedvaten kunnen zo worden opgespoord.

Duur van het onderzoek

Normaliter duurt het onderzoek ongeveer 60 minuten.

Voorbereiding

Aan dit onderzoek zijn geen voorbereidingen verbonden.
Medicijnen kunt u volgens voorschrift van uw arts in blijven nemen.

Kleding

Wij adviseren u gemakkelijke kleding te dragen. Indien de benen gezwachteld zijn, dan op de dag van de afspraak niet zwachtelen. Eventueel afstemmen met de thuiszorg.

Het onderzoek

Bij ieder bezoek haalt u eerst uw dagticket bij de aanmeldzuil bij een van de ingangen. Gebruik hierbij een geldig legitimatiebewijs. U ontvangt een dagticket met daarop per afspraak (of opname) vermeld hoe laat en waar u wordt verwacht. Kijk op de borden voor de juiste route.

Nadat u zich op de afgesproken tijd op de röntgenafdeling bij de balie gemeld heeft, wordt u door één van onze radiodiagnostisch laboranten opgehaald en naar een kleedkamer gebracht. Hier dient u de benen geheel te ontbloten omdat er gekeken wordt van onderbuik tot enkel. Vervolgens komt u op de onderzoektafel te liggen. U krijgt gelei op het been en de radiodiagnostisch laborant zal dan met een apparaatje het gehele been gaan bekijken. Op deze wijze wordt het gehele slagadersysteem in het been in beeld gebracht en beoordeeld.


Complicaties

Van dit onderzoek zijn geen complicaties of nadelige gevolgen bekend.

Uitslag

De uitkomst van het onderzoek krijgt u later te horen van de arts die voor u het onderzoek heeft aangevraagd. Deze bespreekt ook met u welke gevolgen de uitslagen voor u hebben.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden op T 0187 60 74 99.

Vragen

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u tussen 08.30-17.00 uur telefonisch contact opnemen met de afdeling radiologie op
T 0187 60 74 99.

U kunt ook vragen stellen via de ‘BeterDichtbij app’. Meer informatie vindt u via onze website onder tabblad ‘ik kom voor een behandeling/beterdichtbij’.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.Foldernummer: E13
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien