Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst
Klik op deze knop om uit de preview mode te gaan.Verlaat preview

PiMS folder informatie logo

KNO

Duizelpoli

Duizelpoli

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U heeft met uw behandelend arts (huisarts, KNO-arts of neuroloog) gesproken over de duizeligheidsklachten waar u last van heeft. Omdat uw verwijzend arts graag meer wil weten over de oorzaak van de klachten, bent u aangemeld voor de duizelpoli. Hier vindt u informatie over de afspraak.


Wat is duizeligheid?

Duizeligheid is de klacht die kan voortkomen uit problemen met het evenwichtsorgaan. De oorzaak hoeft niet in het evenwichtsorgaan te liggen, denk bijvoorbeeld aan een te hoge of te lage bloeddruk of hyperventilatie. Een bloeddruk die daalt bij het snel opstaan uit uw stoel kan ervoor zorgen dat u kort draaierig bent, maar de evenwichtsorganen werken hierbij goed. Hetzelfde geldt bij hyperventilatie. Als u een aanval van hyperventilatie heeft kunt u daarbij ook flink draaierig zijn, maar waarschijnlijk werken de evenwichtsorganen zoals ze horen te werken.

Veelal komt duizeligheid wel uit de evenwichtsorganen. Duizeligheid die voortkomt uit problemen met de evenwichtsorganen kan zowel kortdurend als langdurig aanwezig zijn. Daarnaast kan het in aanvallen opkomen of het is er altijd. U kunt het gevoel hebben van draaien, zweven, een wankel gevoel hebben of instabiliteit bij het lopen ervaren. Daarbij kunnen klachten als gehoorverlies, oorsuizen, drukgevoel in de oren, hoofdpijn, misselijkheid en/of braken ook voorkomen.

Zoals u kunt lezen zijn er tal van oorzaken en bijkomende klachten bij duizeligheid. Tijdens deze afspraak zullen we een aantal onderzoeken doen om mogelijk een oorzaak te kunnen achterhalen.

Voorbereiding

Als het goed is heeft u per e-mail het verzoek gekregen om digitaal drie vragenlijsten in te vullen. Graag willen we u vragen om deze vooraf thuis in te vullen. Bent u niet bekend met het werken op de computer, kom dan een kwartier vroeger naar uw afspraak en geef het dan even aan bij de balie van de KNO. Dan krijgt u de vragenlijsten op papier en kan u deze in de wachtkamer invullen voorafgaand aan de afspraak.
Verder hoeft u geen voorbereidingen te treffen.

Onderdelen van de afspraak

Tijdens de afspraak worden er verschillende onderzoeken verricht. We hebben hieronder voor u op een rijtje gezet wat u kunt verwachten.

De onderzoeker

De onderzoeker is geen arts, maar een audioloog. Een audioloog is opgeleid om onderzoeken van het gehoor en evenwicht uit te voeren en om eventueel mogelijke behandelingen te bespreken of uit te voeren. Medische vragen over behandelingen en medicatie zal zij dus ook niet kunnen beantwoorden. Deze vragen kunt u stellen bij de KNO-arts.

Na het onderzoek

Na afloop van de onderzoeken zal de onderzoeker de bevindingen rapporteren aan de KNO-arts. Hij/zij zal de resultaten met u bespreken. Het gesprek met de KNO-arts vindt, indien mogelijk, aansluitend plaats. Wanneer dit niet mogelijk was, zal u een tweede afspraak hebben meegekregen voor het bespreken van de uitslag.
Als u alle afspraken heeft gehad mag u zelfstandig weer naar huis. In principe kunt u zelf rijden na deze onderzoeken. Mocht u zich onzeker voelen om na dit onderzoek nog te moeten rijden, adviseren we u iemand mee te nemen.

Als u bij ons in het ziekenhuis komt

Bij ieder bezoek haalt u eerst uw dagticket bij de aanmeldzuil bij een van de ingangen. Gebruik hierbij een geldig legitimatiebewijs. U ontvangt een dagticket met daarop per afspraak (of opname) vermeld hoe laat en waar u wordt verwacht. Kijk op de borden voor de juiste route.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden bij het secretariaat KNO, T 0187 60 72 30.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.




Foldernummer: D20
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2024




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien