Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Gynaecologie

Bekkenbodempoli

Bekkenbodempoli

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent doorverwezen naar de bekkenbodempolikliniek, hier wordt verder onderzoek en de eventuele behandeling van bekkenbodemklachten verricht. Deze informatie is bedoeld om het inzichtelijk te maken wat bekkenbodemklachten zijn en wat ons bekkenbodemteam voor u kan betekenen.


De bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren zijn een groep spieren die letterlijk op de bodem van ons bekken liggen en hebben verschillende functies, bij niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kunnen er klachten ontstaan op een van deze gebieden:
Vaak wordt er verondersteld dat er weinig aan deze klachten gedaan kan worden maar er zijn verschillende goede behandelingen voor deze klachten. Voor de kwaliteit van uw leven is het dan ook belangrijk dat u al uw klachten met de huisarts of gynaecoloog bespreekt, ook al is dit moeilijk of schaamt u zich voor bepaalde klachten.

De voordelen van de bekkenbodempolikliniek

Ons gespecialiseerde bekkenbodemteam biedt u een aantal voordelen:

Voorbereiding

Er is ook een vragenlijst, een mictielijst (plasdagboek) en informatie van het Urodynamisch Onderzoek (UDO) meegestuurd. Voordat u naar de bekkenbodempoli komt, is het belangrijk dat u de vragenlijst invult. Ook moet u gedurende 72 uur (drie dagen en drie nachten) de mictielijst bijhouden, d.w.z. de hoeveelheid die u drinkt en hoe vaak en hoeveel u plast noteren, samen met momenten van urine verlies.

Uw eerste bezoek op de bekkenbodempolikliniek

Voorafgaand aan uw eerste afspraak wordt u verzocht de vragenlijst digitaal in te vullen en de urinelijst terug te sturen aan de polikliniek gynaecologie in de gefrankeerde retour enveloppe. Graag deze zo spoedig mogelijk retourneren zodat ons bekkenbodemteam zich optimaal kan voorbereiden.

Tijdens het eerste contact met de polikliniek gynaecologie heeft u de volgende afspraken:
Telefoonnummers geregistreerde bekkenfysiotherapeuten:

Behandelmogelijkheden

Afhankelijk van uw bekkenbodemklachten wordt er een behandelplan opgesteld met daarin verschillende behandelmogelijkheden. Deze kunnen variëren van het geven van inzicht, informatie en bekkenbodemoefeningen, toepassing van een ring (pessarium) of kubus, of een eventuele operatie. De verschillende behandelmogelijkheden zullen door het bekkenbodemteam met u besproken worden en is afhankelijk door wie u verder behandeld zal gaan worden. Nadere toelichting betreffende de verschillende behandelmogelijkheden kunt u nalezen op onze website. Voor een aantal behandelingen bestaat informatie die u meekrijgt.

Bericht van verhindering

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. Als u op het afgesproken tijdstip verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te melden op T 0187 60 71 20.

Uw afspraak

Een eerste afspraak maken

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van de huisarts of andere medisch specialist nodig. Voor bloedprikken hoeft u geen afspraak te maken. Veel afspraken zijn ook online te maken via het
PatiëntenPortaal.

Een vervolgafspraak maken of een afspraak wijzigen

U kunt ook uw vervolgafspraak gemakkelijk zelf plannen of een afspraak wijzigen via uw persoonlijk PatiëntenPortaal; mijn.vanweelbethesda.nl. Lukt het niet om uw afspraak digitaal te plannen en wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Neem dan telefonisch contact op met het betreffende specialisme via het Afsprakenbureau op 0187 60 23 55. De poliklinieken zijn op werkdagen van 8.30-12.30 en 13.30-16.30 uur bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: B19
Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023




Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien