Logo Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie
Orthopedie & traumatologie
Oncologie

Afdeling Chirurgie/ Oncologie/ Orthopedie/ Traumatologie

Afdeling Chirurgie/ Oncologie/ Orthopedie/ Traumatologie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door

U bent opgenomen op afdeling chirurgie/oncologie. Hier kunt u informatie vinden over de gang van zaken op de afdeling.


De afdeling

Afdeling chirurgie/oncologie telt 14 patiëntenkamers. Er zijn 30 bedden verdeeld over één-, twee- en vierpersoonskamers. Er is sprake van gemengd verplegen, dat wil zeggen dat er geen aparte mannen- of vrouwenkamers zijn. Bij elke kamer is een toilet en was- of douchegelegenheid.

Wie zorgen er voor u?

Op de afdeling chirurgie/oncologie/orthopedie werken de verpleegkundigen zoveel mogelijk patiëntgericht. Dit wil zeggen dat de verpleegkundige verantwoordelijk is voor de zorg voor u, visites van artsen meeloopt en het aanspreekpunt is voor uw contactpersonen. U heeft zodoende contact met één verpleegkundige die volledig op de hoogte is van uw situatie. Daarnaast zorgen leerling-verpleegkundigen en verpleegassistenten voor u, deze vallen onder verantwoordelijkheid van de verpleegkundige. Diverse disciplines kunnen bij u langskomen, dit zijn onder andere de voedingsassistent, diëtiste, fysiotherapeut, pastoraal medewerker en vrijwilligers.

Artsenvisite chirurgie

Van maandag t/m vrijdag komt de chirurg en physician-assistent tussen 08.00 – 10.00 uur bij u langs. Wanneer u onder behandeling bent van een andere specialist of deze is naast de chirurg in medebehandeling kunt u deze in de loop van de dag verwachten. In het weekend komt de dienstdoende chirurg op een later tijdstip.

Artsenvisite oncologie

Van maandag t/m vrijdag komt de oncoloog (meestal vroeg) in de ochtend langs. In het weekend komt de dienstdoende oncoloog/internist later op de dag.

Artsenvisite traumatologie

Elke dag komt de orthopeed en physician-assistent bij u langs. Vanaf opname zal ook een geriater, internist, transferverpleegkundige en de fysio meedenken met de hoofdhandelaar.

Gesprek behandelend arts

Wanneer u en/of de contactpersoon een gesprek wil met de behandelend arts met betrekking tot medische informatie, kan met uw toestemming, hiervoor een afspraak gemaakt worden door de afdelingssecretaresse en/of verpleegkundige.

Oproep verpleegkundige

Bij uw bed hangt het verpleeg-oproepsysteem (‘de bel’) waarmee u de verpleegkundige laat weten zijn/haar hulp nodig te hebben. De verpleegkundige krijgt uw oproep op de pieper door en zal zodra de werkzaamheden het toelaten, naar u toekomen. Het is mogelijk dat dit even duurt, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Informatieverstrekking

Informatie met betrekking tot u als patiënt, wordt uitsluitend verstrekt aan uw contactpersoon die bekend is bij de verpleging, dit in verband met de privacy. Tijdens bezoekuur kan u aan de verpleegkundige uw eventuele vragen stellen. Indien men niet in de gelegenheid is om hiervan gebruik te maken, kan men van 11.00 - 11.30 uur contact opnemen met de verpleegkundige. Voor vragen over het verloop van de nacht kan men vóór 7.15 uur contact opnemen met de verpleegkundige van de nachtdienst: T 0187 60 74 80

Als u voor een operatie bent geweest, zal de verpleegkundige uw contactpersoon op de hoogte brengen, wanneer u weer terug bent op de afdeling. Het is niet de bedoeling dat contactpersonen zelf naar de afdeling bellen, tenzij anders afgesproken.

Bezoektijden

De bezoektijden op de afdeling zijn van 15.30 – 19.30 uur. Graag maximaal twee bezoekers per patiënt.

Medicatie

Tijdens de opname krijgt u medicatie van de verpleegkundige, tenzij anders is afgesproken. De medicijnen kunnen er anders uitzien door bijvoorbeeld het verschil van fabrikant. Vraag bij twijfel altijd na wat u krijgt. Bij ontslag krijgt u een actueel medicatieoverzicht, waarop eventuele wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit wordt door de secretaresse van de afdeling naar uw eigen apotheek gestuurd. Uw medicatie wordt thuisbezorgd of kunt u zelf ophalen bij uw apotheek. Bij ontslag hoort u van de verpleegkundige wat bij u van toepassing is.

Maaltijden

Rond 8 uur en 17 uur komt de voedingsassistent langs met de broodbuffetwagen. Hier kunt u een keuze maken uit diverse soorten brood, beleg, pap en eventuele extra’s. Rond 12 uur krijgt u een warme maaltijd, waarvoor u een dag van tevoren een keuze heeft kunnen maken op een formulier. Op vaste tijden krijgt u ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds koude en/of warme dranken aangeboden. Wanneer u dieetvoorschriften heeft, houden wij hier rekening mee. Wees zelf ook alert en vraag gerust wanneer er iets niet klopt.

Kerkdienst

Om de week is er kerkdienst in het restaurant van ons ziekenhuis, van 14.30-15.30 uur een kerkdienst. Deze dienst wordt geleid door diverse voorgangers. U kunt aan het verplegend personeel aangeven wanneer u naar de kerkdienst wenst te gaan. Vrijwilligers halen en brengen u van en naar de afdeling. Uw familie/kennissen zijn ook van harte welkom bij de kerkdienst. De andere week is er muziek te horen in de hal van het ziekenhuis.

Televisie/internet/telefoon

Boven elk bed hangt een televisie waarvan u gratis gebruik kunt maken. Hierop zit tevens de mogelijkheid om te luisteren naar de radio of de kerktelefoon. Voor internet kunt u verbinding maken met de Wi-Fi verbinding: CURAMARE.

Verder is er bij de receptie een telefoon te verkrijgen, hiervoor betaalt u borg en gebruikerskosten. U kunt op onze afdeling ook uw mobiele telefoon gebruiken, mits anderen hier geen last van hebben (’s nachts niet bellen en geluid uit).

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen blijven één maand bewaard op de afdeling, mocht u iets missen kunt u contact opnemen met de afdeling en het op (laten) halen.

Heeft u tips?

We hopen dat uw verblijf op de afdeling naar wens verloopt. Zijn er tijdens uw opname onduidelijkheden, klachten, op- of aanmerkingen, dan horen wij dit graag!

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan in uw persoonlijk PatiëntenPortaal, op onze website of vraag het aan uw zorgverlener via de BeterDichtbij app of telefonisch.

PatiëntenPortaal

Op ons PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl kunt u terecht voor veilige toegang tot uw medisch dossier, persoonlijke gegevens, het maken en inzien van afspraken en voorlichting over uw aandoening en/of behandeling. Het portaal is toegankelijk met behulp van uw DigiD.

BeterDichtbij app

Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Wanneer uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer correct geregistreerd zijn in ons systeem, ontvangt u na het maken van uw eerste afspraak een uitnodiging voor deze app.

Hulp nodig bij het PatiëntenPortaal of BeterDichtbij?

Neem contact op met de Digihulp van CuraMare via digihulp@curamare.nl of 0187 89 10 10 (tijdens kantooruren).

Vergoeding van uw zorgkosten

Niet alle zorg in het ziekenhuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U betaalt ook altijd de hoogte van uw eigen risico. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling in ons ziekenhuis vergoed wordt.


Foldernummer: A35
Laatst bijgewerkt op: 02-04-2024
Gerelateerde informatie:

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze cookieverklaring .
Gezien